dilluns 03 de juliol del 2017

Un Canet Rock, plenament consolidat, fa vibrar amb música del país als seus 22.000 assistents

Un Canet Rock, plenament consolidat, fa vibrar amb música del país als seus 22.000 assistents

Foto: Pau Donés, líder de Jarabe de Palo, dalt de l'escenari del Canet Rock 2017

Èxit i consolidació del Canet Rock. Malgrat els núvols amenaçadors de la tarda, el festival es va poder desenvolupar sense gota de pluja i amb tota normalitat. Això sí, amb unes fortes mesures de seguretat i més controls que en altres ocasions, però de nou, sense incidents remarcables. Una nit en què la música va ser protagonista: 12 hores de música amb identitat pròpia: la del país. Sunmusic, promotors del festival, ja tenen la mirada posada en la propera edició, la de l’any que ve, que serà la cinquena, i avancen, que hi haurà moltes sorpreses.

 La quarta edició del Canet Rock va penjar el cartell d’entrades exhaurides 48 hores abans de l’inici del concert, una fita que encara no havia passat abans. Un total de 22.000 persones van omplir el Pla d'en Sala, en un festival que obria les seves portes a les 4 de la tarda i que, amb 12 hores de música, veia de nou sortir el sol amb l’actuació de Txarango.  En total van ser 15 grups els que van actuar, des d’alguns més novells, com Raska, fins a bandes consolidades com Els Amics de les Arts, històrics com Sopa de Cabra o especials, com va ser l'actuació de Jarabe de Palo. Gemma Recoder directora de SunMusic es mostrava molt contenta de l’alta qualitat artística de la música feta al país i afirmava que aquesta és la identitat del festival i no ho pensen canviar en properes edicions.

Enguany hi havia més foodtrucks i més serveis per tal d’agilitzar la compra d’aliments i begudes. Per això una de les novetats era que el festival disposava de moneda pròpia: els "canetums". Recoder reconeixia que això havia generat algunes crítiques, però que en realitat era un bon mecanisme de funcionament. El que no es van poder evitar van ser les llargues cues per accedir al Pla d’en Sala a les 8 del vespre. Un fet, que segons Recoder s’explica per les fortes mesures de seguretat que en aquesta edició s’han hagut d’aplicar ja que estem en nivell d’ alerta 4 de terrorisme. Per això, a l’accedir al recinte hi havia molts més controls i molt més exhaustius. De tota manera, per Recoder és d’agrair i això els dóna més tranquil·litat.

Des de SunMusic s'insisteix que es tracta d’un festival molt popular, on a primera hora hi havia moltes famíles i un públic més jove a mesura que avançava la nit. Pel que fa novetats de cara la propera edició, ja confirmada, durant la roda de premsa que va tenir lloc al mateix dissabte a la matinada, Recoder no va voler donar-ne massa detalls ni tampoc comentar possibles noms de grups o de bandes que podrien integrar el nou cartell, el que sí que avançava és que sent la cinquena edició serà molt especial i deixava caure que podria ser un festival que durés dos dies.

 

temes: musica, cultura
Programació d'avui