divendres 31 de març del 2017

S'aprova una modificació de l'Ordenança Municipal reguladora d'autoritzacions de terrasses

S'aprova una modificació de l'Ordenança Municipal reguladora d'autoritzacions de terrasses

Foto: Ple ordinari 30 de març de 2017

El ple aprova una modificació de l'Ordenança Municipal reguladora de les autoritzacions de terrasses, vetlladors i mobiliari auxiliar. El govern amb el suport de la CUP hi vota a favor per tal d'adaptar la normativa existent a la realitat detectada. L'oposició hi va votar en contra. Des del PP afirmen que és una ordenança perquè tothom pugui fer el que vulgui i des del PDeCAT afirmen que és inviable que es pugui fer complir.

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Masvidal, ha explicat que s'ha agafat la normativa de fa 5 anys, i fruit de les queixes i suggeriments recollits, s'ha modificat. L'objectiu és millorar l'espai públic i la convivència de la ciutadania aconseguint un poble més accessible i inclusiu per preservar la seguretat i la integritat dels béns públics amb especial atenció al patrimoni arquitectònic de la vila. Entre els aspectes que contempla és el de modificar el perímetre de les terrasses, posant èmfasi en, per exemple, la riera Sant Domènec.

Des de l'oposició, l'únic partit que hi ha votat a favor és la CUP. De tota manera el regidor, Marc Jiménez, es preguntava si calia delimitar zones de fumadors i si el govern tenia pensat informar als establiments comercials dels canvis d'aquesta normativa. El regidor de l'àrea responia que, efectivament, s'informarà als comerciants i ja tenen les cartes preparades que se'ls hi faran arribar.

Els més crítics i contraris van ser el PP i el PDeCAT

D'una banda, des del PP, el regidor, Toni Romero, ja començava la seva intervenció afirmant que aquest és un «punt conflictiu» ja que alguns establiments podran tenir problemes per complir amb l'ordenança i això generarà conflictes. En un moment de la seva intervenció, Romero assegurava que aquesta és una ordenança perquè tothom faci el que vulgui i que sigui l'ajuntament qui acabi decidint.

Una opinió similar sostenia el regidor, Jesús Marín, del PDeCAT. Afirmava que entèn que l'ajuntament vulgui fer aquesta modificació, però insistia en què és una ordenança que inclou moltes obligacions per part dels comerciants i restauradors i es preguntava com s'ho farà l'ajuntament per controlar el seu cumpliment, com també preguntava quines són les sancions previstes. Per Marín és una ordenança "d'aplicació impossible" i que al final l'Ajuntament pot fer la distribució que cregui convenient.

La modificació de l'ordenança va prosperar amb els vots d'ERC, Canentencs Independents, Som Canet, PSC i la CUP i els vots contraris de PDeCAT i PP. En canvi per unanimitat es va aprovar una modificació de l'Ordenança municipal reguladora del merct de venda no sedentària.

temes: política
Programació d'avui