dimarts 27 de juny del 2017

S'amplia el termini per presentar-se com a candidat a hereu, pubilla, hereuet i pubilleta

S'amplia el termini per presentar-se com a candidat a hereu, pubilla, hereuet i pubilleta

Foto: Representants del Pubillatge 2016 // canetdemar.cat

S’amplia el termini fins aquest divendres per la presentació de candidats a hereu, pubilla, hereuet i pubilleta. De moment només s’han presentat un parell d’hereuets i una pubilleta. Per això el termini per presentar-s’hi s'allarga fins a finals d’aquesta setmana ja que les proves es faran dissabte al matí. La proclamació dels nous representants del pubillatge està prevista pel 8 de juliol a la Plaça Universitat.

 La regidora de Participació, Raquel Serra, ha explicat que han rebut molt poques candidatures i, de fet, dels grans ningú s'hi ha presentat, per això han decidit deixar uns quants dies més per tal de veure si algú s’hi anima. Aquest any com a novetat van enviar cartes a les AMPES i a les escoles explicant la tradició del pubillatge i, a més, per apuntar-s’hi no calia presentar-se des d’una entitat de la vila. Malgrat això, la resposta ha estat escassa.

La regidora ha volgut destacar que no té cap cost presentar-se a representant del pubillatge i que tant el vestuari que porten com la banda va a càrrec de l’ajuntament. En cas que dels adults ningú es presentés i si la pubilla i l’hereu actual no volguessin repetir, Canet es quedaria sense representants adults. Segons Serra el desconeixement generalitzat del que implica el pubillatge és un dels factors que fa aquesta tradició passi per unes hores baixes a casa nostra. No dubta en fer una crida a la participació. 

Per ser pubilleta i hereuet cal tenir entre 8 i 12 anys i per ser pubilla i hereu, entre 16 i 22 anys. Les proves als diferents candidats per fer-ne la selecció tindran lloc aquest dissabte al matí i la proclamació es farà dins dels actes de Festa Major, el 8 de juliol a la tarda a la Plaça Universitat.

 

 

 

Programació d'avui