dilluns 05 de juny del 2017

"Organumbcn" serà el taller encarregat de construir el nou orgue que hi haurà a la Parròquia

"Organumbcn" serà el taller encarregat de construir el nou orgue que hi haurà a la Parròquia

Foto: elpuntavui.cat

“Organumbcn” és el taller encarregat finalment de la construcció d’un nou orgue per Canet. Així es va explicar durant l’acte que va tenir lloc aquest divendres i en què hi van assistir una vuitantena de persones. Un acte que va servir per anar captant col·laboradors, però, sobretot per explicar el projecte i la seva repercussió per Canet de Mar.

 Un dels responsables de l’Associació “Un orgue per Canet”, Xavier Dotras, destaca que l’arxiu musical de la nostra vila és un dels principals actius que té Canet i disposar d’un orgue que permeti fer sonar la seva música és essencial i és que això permetrà, no només fer-hi litúrgia sinó també, seminaris, concerts, tallers, masterclasses, etc.  Des de l’entitat ja han triat qui serà el responsable de fer aquest orgue de 18 registres i 1000 tubs. Es tracta d’Antoni González, un orguener amb anys d’experiència que ha treballat a Catalunya però també a l’estranger i que serà el responsable de fer un orgue de nou, partint de zero, ja que el que hi havia està molt malmès i amb sort, potser se’n podrà aprofitar algun tub, segons ha reconegut Dotras.

Xavier Dotras insisteix que molta gent té dubtes en relació qui serà el propietari d’aquest instrument i aclareix que serà del poble, però que estarà dipositat a la Parròquia de Canet de Mar. El preu oscil·la entre els 180.000 i els 190.000 euros. Recordem que busquen voluntaris que hi puguin col·laborar amb aportacions econòmiques i que hi ha la idea de demanar un crèdit al Bisbat a baix interès. També buscaran recursos financers entres les administracions i entre empreses que hi vulguin posar el seu granet de sorra. 

 

temes: cultura
Programació d'avui