dimarts 09 de maig del 2017

Obert el període de votacions pels Pressupostos Participatius d'aquest 2017

Obert el període de votacions pels Pressupostos Participatius d'aquest 2017

Foto: canetdemar.cat

La renovació de la xarxa de subministrament d'aigua al centre històric, la col·locació d'un ascensor a l'Escola Misericòrdia per a persones amb mobilitat reduïda, la il·luminació de l'Estàtua del Neptú o la implementació d'una APP de Canet per a tot tipus de dispositius mòbils, són algunes de les 20 propostes que es poden votar en els pressupostos participatius d'enguany. Es podrà votar fins el 17 de maig.

Poc més d'una desena de persones van assistir ahir a la presentació d'aquests Pressupostos Participatius que es va fer a l'Escola de Teixits i on es van explicar cadascun dels projectes i les diferències del procés d'enguany. Una d'aquestes diferències la trobem en què s'ha decidit invertir un total de 200.000 euros, això vol dir, 100.000 euros menys que l'any passat. El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet, ha explicat que aquesta variació es deu a la xifra d'inversions que contempla el pressupost actual de l'ajuntament. I és que enguany la partida s'ha vist reduïda per la inversió que es dedica a l'Odèon o a la remodelació del carrer Nou.

Una altra diferència respecte els pressupostos de l'any passat és que en aquesta ocasió els projectes han quedat englobats en dos apartats. D'una banda, en l'apartat "d'urbanisme/execusió" s'hi destinen un total de 150.000 euros per l'execució d'obres concretes, equipaments, instal·lacions o via pública. L'altra apartat és de «Serveis» i aquí s'hi destinen un total de 50.000 euros. El regidor ha asssenyalat que s'ha fet d'aquesta manera per tal de facilitar la participació.

Així doncs, en l'apartat d'execució hi ha un total de 10 propostes que passen per la renovació de la xarxa de subministrament d'aigua al centre històric, la col·locació d'un ascensor a l'Escola Misericòrdia per a persones amb mobilitat reduïda o l'arranjament de la zona lúdica i accés al Turó del Drac, entre d'altres. En l'apartat de projectes de serveis hi trobem opcions com la millora de les dutxes adaptades i una cadira amfíbia a la platja, la il·luminació de l'estàtua del Neptú, o la senyalització amb 4 senyals la ruta del GR5 des de l'estació de tren fins al Castell de Santa Florentina. Cal triar un total de tres opcions de cada apartat.

La regidora de Participació Ciutadana, Raquel Serra, ha recordat que per facilitar la participació, aquest any es podrà votar matí i tarda i, a més, treuen les urnes al carrer en diversos punts de la vila. El termini per votar acaba el 17 de maig i això ha reconegut Serra que és un inconvenient ja que significa que la setmana vinent ja s'haurà acabat aquest termini de votacions. El motiu és que volen presentar les propostes de modificació de crèdit en el proper ple de finals de mes per així tenir temps per poder licitar les obres. Demà dimecres, es posarà una urna de 3/4 de 9 a 2/4 de 10 a l'escola Turó del Drac, de 10 a 12 a la Plaça Mercat i de 2/4 d'1 a 1/4 de 2 al col·legi Yglesias.

temes: societat
Programació d'avui