dimarts 28 de març del 2017

Neix l'Associació Pro-orgue amb l'objectiu d'informar i fer accions concretes per restaurar l'orgue

Neix l'Associació Pro-orgue amb l'objectiu d'informar i fer accions concretes per restaurar l'orgue

Foto: Orgue de la Parròquia de Canet de Mar // catalonianpipeorgans.blogspot.com.es/2015/03/42.html

Es crea l'Associació Pro-orgue de Canet de Mar, una entitat que vol recuperar el patrimoni cultural i musical de la nostra vila, com és l'orgue de la Parròquia. La iniciativa es va donar a conèixer aquest divendres després del concert de «Gospel Viu Choir» en què es va explicar el projecte de recuperació i renovació de l'orgue de la Parròquia, l'únic del Bisbat de Girona que hi ha al Maresme.

L'Església Parroquial de Canet de Mar es va omplir de gom a gom de vilatans que no van voler perdre's el concert que en format reduït va oferir aquesta formació de gospel de Palafolls. Acte seguit es va explicar el projecte i es van anar responent tots aquells dubtes que van anar sorgint. També es van repartir butlletes de subscripció de ciutadans interessats en fer de «mecenes».

Dotras ha destacat que cal pensar que aquest orgue, l'únic a l'Alt Maresme, si es restaura pot ser un patrimoni cultural que permeti fer cicles de concerts, seminaris, convenis amb escoles de música i ajudarà a donar valor a l'Arxiu Musical de Canet, un dels tres més importants de Catalunya i això faria que la vila es convertís en un centre de referència de música barroca i clàssica.

Un cop explicat el projecte el que s'ha fet és informar i ara cal passar a l'actuació. Des de l'associació, que estan en tràmits d'acabar de configurar legalment, buscaran vies de finançament, ja sigui subvencions, empreses privades que vulguin fer donatius i dur a terme accions concretes en benefici d'aquest projecte.

temes: cultura
Programació d'avui