dilluns 13 de febrer del 2017

Música i percussió, eines de reinserció pels joves de la presó Quatre Camins

Música i percussió, eines de reinserció pels joves de la presó Quatre Camins

Foto: iberiavillage.com

El músic canetenc, Jordi Planet, imparteix per segon any consecutiu tallers de percussió a la unitat de joves del centre penitenciari Quatre Camins. De fet, aquestes setmanes intensifica els assajos tot pensant en la celebració del Dijous Gras.

A través d'una component de Perkutes que treballa a la presó de Quatre Camins va sorgir la possibilitat d'oferir aquests tallers pels joves reclusos que es troben en aquest centre. Es tracta d'un taller que té com a objectiu arribar a conèixer els diferens intruments de percussió i aprendre les nocions bàsiques dels ritmes. Al marge d'això, la música es converteix en un vehicle per canalitzar les seves emocions i més, en un entorn, com és el de la presó. En una entrevista al programa La Rierada, el propi Planet ha destacat que aquests tallers permeten als joves que en formen part enfortir les seves relacions grupals i sentir-se part d'un conjunt, d'un grup, fet que els allunya de l'individualisme i els fa treballar amb un objectiu: oferir una bona actuació musical.

Planet ha explicat que tots els instruments que els joves toquen els porta directament ell, això vol dir, que tant per entrar com per sortir del centre ha de passar per un rigorós control de seguretat. Reconeix que entrar a la presó per oferir aquests tallers és tota una experiència a nivell personal ja que a la llarga també es creen vincles amb aquests joves.

Planet és bateria i percussionista professional. Dirigeix l'Orquestra Litoral des del 1985 i és president de l'Associació Perkutes de Canet. També ha organitzat i ha participat en diferents projectes culturals com el Repercussió, concursos de batucades o el Piromusical de la Mercè, entre d'altres.

 

 

 

temes: societat
Programació d'avui