dijous 26 de gener del 2017

Les negociacions pel Centru entre l'Ajuntament i el Bisbat avancen a bon ritme

Les negociacions pel Centru entre l'Ajuntament i el Bisbat avancen a bon ritme

Foto: Façana de El Centru

Només queda plasmar en paper l'acord oral al qual ha arribat l'Ajuntament de Canet amb el Bisbat de Girona en relació la compra del Centru. És per aquest motiu que, des del consistori, es mostren cauts a l'hora de parlar-ne ja que no serà un acord ferm fins que no s'hagi signat el conveni, de tota manera, l'Ajuntament afirma que la proposta feta és favorable ja que el preu de compra és la meitat del preu de mercat.

El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet, ha explicat que ja disposen d'un «semiacord» ja que es tracta d'un acord oral entre les dues parts i que ara cal plasmar per escrit en forma de conveni. Recorda que el que s'ha negociat és la venda a l'Ajuntament de l'edifici del teatre, de la casa del capellà i del pati interior.

L'arquitecte municipal ha elaborat un informe sobre el cost real de mercat d'aquesta compra i des de l'Ajuntament s'han fet tres propostes diferents. La que s'ha encarrilat és positiva ja que el preu de compra, ha afirmat Llovet, serà la meitat del preu de mercat. Tot i que no ha volgut donar-ne més detalls. També ha explicat que el fet tractar-se d'un equipament cultural pot afavorir que aquesta compra es pagui a través d'una partida de "Patrimoni del sòl" i que, per tant, estigui fora del pressupost d'inversions.

Llovet ha reconegut que aconseguir un bon preu de compra era un dels objectius de l'equip de govern ja que un cop adquirit l'equipament cal condicionar-lo i adequar-lo a la normativa. De fet, el Centru no té llicència d'activitats i és la mancança de compliment de tots aquests aspectes legals el que ha portat al Bisbat a voler-se desprendre d'aquest equipament. La previsió de l'ajuntament és que el conveni quedi signat en un mes o mes i mig com a molt tard.

 

Programació d'avui