dijous 13 de abril del 2017

Les Mones de Pasqua "a la carta", una tendència a l'alça

Les Mones de Pasqua "a la carta", una tendència a l'alça

Foto: Facebook Serena Cantieri-El Desig

Els pastissers catalans preveuen un increment del 2% en les vendes de mones de Pasqua. Ja fa dies que treballen intensament en els seus obradors per tenir a punt per aquest Dilluns de Pasqua aquestes creacions tant llamineres on no hi pot faltar la xocolata com a protagonista. La tendència fa que cada cop, els padrins intentin personalitzar al màxim la mona pels seus fillols i filloles.

Des de la botiga de pastisseria creativa, El Desig Pastissers, elaboren diferents tipologies de mones, des de la tradicional, és a dir, un pastís de pa de pessic amb ous i, on sovint, no hi falta una figura de xocolata, a la de xocolata, també personalitzada, fins a la de fondant. De fet, com hs assenyalat la seva responsable, Serena Cantieri, hi ha una gran varietat on triar perquè de gustos n'hi ha molts. En general, la que menys es ven és la tradicional i la que té més sortida és la de xocolata. Les figuretes del Pokemon són unes de les preferides d' enguany, segons Cantieri.

Com bé déiem de tendències n'hi ha moltes i el que és cert és que cada cop més els padrins opten per pesonalitzar al màxim la mona. Per això, els nens i nenes que no la volen de xocolata tenen l'opció de triar-la de gominoles. Les fan a la carta, tal com ha explicat Meritxell Parxachs, responsable de la botiga Temptacions. En aquests casos, els més previsors ja fa dies que han fet el seu encàrrec.

Segons el Gremi de Pastissers la previsió és vendre unes 700.000 mones de Pasqua artesanes aquest any, mentre que només a la demarcació de Barcelona se'n vendran unes 480.000. Pel que fa als preus, una família de quatre membres es podrà gastar entre 20 i 30 euros per una mona de Pasqua que consta d'un pastís i un ou de xocolata al damunt. Els preus poden, però, arribar als 100 euros depenent de la seva elaboració i dimensió.

temes: societat
Programació d'avui