dijous 30 de març del 2017

Les mocions, protagonistes del ple d'avui

Les mocions, protagonistes del ple d'avui

El ple ordinari d'aquest vespre contempla un total de 12 punts i 7 mocions més l'apartat de precs i preguntes. Entre els punts es porten a aprovació diverses modificacions de crèdit i també una aprovació inicial d'una modificació de l'ordenança reguladora de terrasses. Pel que fa mocions, del tomicus i de les plusvàlues se'n presenten diverses. També n'hi ha una per adherir-se al pacte nacional pel referèndum, una per fer un cens de cementiris i serveis funeraris a la demarcació de Barcelona i finalment una per demanar el canvi de zona tarifària del transport públic. L'oposició malgrat el nombre de punts, segueix considerant que manca contingut polític i punts realment importants en el ple d'avui.

Des del govern, el regidor republicà, Lluís Llovet, destaca que, en aquesta ocasió, hi ha molts punts en aquest ple, tot i que, precisa que alguns són modificacions de crèdit per tal d' ajustar el pressupost de l'any passat. No són les úniques modificacions que es porten a aprovació ja que també n'hi ha de referents a ordenances, com ara, la del mercat de venda no sedentària i la de terrasses, vetlladors i mobiliari auxiliar. En aquest sentit, es tracta d'una modificació d'una ordenança del 2012 per tal d'adaptar-la a les necessitats i demandes detectades que s'han anat recollint en aquest temps.

Al ple també es porta a aprovació un punt referent a un tema judicial per fer una desafacció dels terrenys de la ronda Sant Elm i l'Avinguda Castellmar i estan pendents de concretar si finalment hi ha propostes per via d'urgència. Pel que fa mocions se'n presenten diverses. El regidor ha volgut destacar la que fa referència a reclamar un canvi de zona tarifària de transport públic de Mataró. La capital del Maresme demana ser zona dos, enlloc de tres i Canet se suma per passar a ser zona tres, enlloc de 4.

L'oposició troba a faltar punts de més contingut polític en l'ordre del dia

Des de l'oposició, el PDeCAT es mostra crític amb l'ordre del dia presentat pel govern en aquest ple ordinari i és que considera que no hi ha punts massa importants. De tota manera, destaca que en relació al punt referent a la modificació de l'ordenança reguladora de les autoritzacions de terrasses, vetlladors i mobiliari urbà, troben a faltar alguns aspectes o consideracions que exposaran durant el ple. De fet, el regidor, Jesús Marín, ha insistit que no se'ls informa degudament i que no es té en compte l'oposició. Pel que fa mocions, el PDeCAT en presenta una en relació "a la plaga del tomicus i per una actuació sostenible dels boscos del Maresme". Es dóna la circumstància que no és l'única moció relacionada amb el tomicus que es debatrà en aquest ple i és que la CUP també en porta una «per a l'actuació prioritària sobre la plaga del tomicus i l'elaboració d'un model de gestió agroforestal del Maresme". Marín ha destacat que no és que siguin molt diferents, però que  en la seva fan una sol·licitud directament al Departament de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i és on sembla ser que hi ha discrepància.

Per la seva banda, el Partit Popular, considera que no hi ha punts massa polèmics en aquest ple, al marge de les mocions. Tot i això, lamenta que el govern continua presentant moltes modificacions de crèdit, però insisteix que no s'hi tracten temes profunds de discussió política, més aviat, són temes tècnics. Pel que fa mocions, el Partit Popular en presenta una per reclamar el retorn del diner que s'ha cobrat de més en l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys, és a dir, les plusvàlues. Precisament sobre aquest tema es presenta també una moció orientada en relació a la sentència del Tribunal Constitucional relativa a l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana. El ple, com sempre, el podreu seguir en directe per la Ràdio.

temes: política
Programació d'avui