dimarts 23 de maig del 2017

Les millores a l'escola Misericòrdia s'enduen la partida més gran dels Pressupostos Participatius

Les millores a l'escola Misericòrdia s'enduen la partida més gran dels Pressupostos Participatius

Des de l’Escola Misericòrdia es mostren més que satisfets dels resultats dels Pressupostos Participatius en què s’han triat dos projectes que els toquen de molt a prop com són la remodelació dels patis del centre, però sobretot, la supressió de barreres arquitectòniques amb la instal·lació d’un ascensor que permetrà millorar l’accessibilitat per aquells alumnes amb problemes de mobilitat.

 La directora del centre, Montse Castanyer, ha agraït les famílies s’han involucrat en les votacions i totes les persones que s’han decantat per prioritzar aquestes obres. Ha volgut recordar que fa anys que demanaven la instal·lació d’un ascensor ja que no podien acceptar alumnes amb problemes de mobilitat, però també és cert, que cada curs, sempre hi havia algun alumne que es trencava alguna cama i això suposava un greu problema per tal que pogués accedir a les aules de la primera planta. Amb l'ascensor tots aquests incovenients, reconeix que quedaran solucionats. De fet, Castanyer ha afirmat que aquesta era una demanda històrica de l’escola, però la crisi econòmica i els problemes de solvència del Departament d’Ensenyament van deixar pendent aquestes obres, que cada cop es veien com més necessàries. Tal com ha explicat la directora, després de parlar-ho amb l’ajuntament es va veure la possibilitat d’incloure-ho als Pressupostos Parcipatius i així va ser com l’AMPA va presentar la proposta. 

A banda de la instal·lació de l’ascensor, com a tercera opció, ha sortit triada la remodelació dels patis exteriors de l’escola. En aquest sentit, Castanyer també ha destacat que es troben en males condicions i que aquesta millora permetrà que els nens i nenes tinguin un espai més segur i còmode on poder fer el seu esbarjo.

Recordem que la col·locació de l’ascensor a l’Escola Misericòrdia té un cost de 48.000 euros i ha obtingut un total de 296 vots i la remodelació dels patis, amb un cost de 42.000 euros, ha obtingut 222 vots. Des del centre esperen que les obres es puguin dur a terme durant l’estiu per tal de no entorpir amb el funcionament de les classes.

 

temes: urbanisme
Programació d'avui