dimecres 01 de febrer del 2017

La setmana que ve es retiraran els contenidors de l'Avinguda Maresme

La setmana que ve es retiraran els contenidors de l'Avinguda Maresme

Foto: Contenidors de l'Avinguda Maresme // puntavui.cat

El proper dilluns es retiraran els contenidors de l'Avinguda Maresme, els últims que quedaven a la vil·la. Amb la seva retirada totes les zones de Canet de Mar passaran a fer la recollida selectiva d'escombraries porta a porta. Des de la regidoria de Medi Ambient consideren que això solucionarà els problemes del barri ja que aquests contenidors s'han convertit en «abocadors incontrolats».

En el moment en què es van treure les àrees d'emergència, els contenidors de l'Avinguda Maresme van passar a ser una mena d'abocadors incontrolats on gent del barri, però també d'altres zones del poble hi deixava les seves bosses d'escombraries, generant problemes d'olors i de brutícia en el veïnat. Des de l'ajuntament ja fa temps que es plantejaven la seva retirada, però el tipus de veïns d'aquest barri, molts d'ells de segona residència, insistien en matenir-los. La situació s'ha anat fent insostenible i també era un greuge comparatiu amb la resta del poble, que ja fa anys, que segueix el sistema porta a porta. Per aquest motiu, com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Masvidal, a partir d'aquest dilluns es retiraran aquests contenidors.

Ja s'han penjat cartells informatius i també s'ha enviat una carta informativa a tots els veïns. El regidor reconeix que s'hagués volgut reunir amb l'Associació de Veïns de l'Avinguda Maresme, però s'ha dissolt. Insisteix en què el calendari de recollida selectiva preveu la recollida de les fraccions de paper i cartró, orgànica i envasos durant el cap de setmana i si algú té un problema puntual sempre pot acudir el diumenge de 4 a 6 de la tarda a la Deixalleria.

Des de la regidoria de Medi Ambient sostenen que la recollida porta a porta és el millor sistema per Canet de Mar i, de fet, la vila obté sempre uns bons resultats de recollida selectiva. Amb aquesta retirada preveuen que l'índex de recollida selectiva, que supera el 70% a la nostra vil·la, pugui encara créixer més.

temes: medi ambient
Programació d'avui