divendres 13 de gener del 2017

La Policia Local registra 1730 infraccions de trànsit durant el 2016

La Policia Local registra 1730 infraccions de trànsit durant el 2016

Foto: Twitter Policia Local Canet de Mar

Durant aquest 2016 que deixem enrere s'han produït a Canet de Mar un total de 1730 infraccions al volant, la majoria produïdes per distraccions, sobretot, amb el telèfon mòbil. Aquest any hi hagut 6 accidents més de trànsit que al 2015  i de les 537 proves d'alcolhèmia que s'han realitzat 67 han donat positiu. Són dades del cos de la Policia Local de Canet de Mar.

Pel que fa el trànsit, el cap en funcions de la Policia Local, David Díaz, ha explicat al programa El Primer Cafè coproduït per Ràdio Canet que s'ha produït un total de 1730 infraccions per part dels conductors, una xifra que es troba dins la mitjana d'altres anys. Durant l'any, des del cos s'han realitzat 537 proves d'alcolhèmia i d'aquestes 67 han donat positiu, el que equival a un 12,5%. En aquest sentit, Díaz, ha apuntat que s'ha produït una devallada respecte altres anys el que vol dir que la gent cada cop és més conscient dels riscos que suposa conduir sota els efectes de l'alcohol. Ha reconegut, però, que hi ha conductors que sempre intenten esquivar el control i buscar altres vies. Des de la Policia també han realitzat controls de drogues. En aquest cas, però es tracta d'una prova més costosa, per això en total n'han realitzat 20 i d'aquestes 6 han donat positiu.

Aquest 2016 hi hagut més accidents de trànsit que al 2015. En total hi hagut 47 i afortunadament tots han estat de caràcter lleu. Díaz ho ha atribuït a les distraccions, sobretot amb el telèfon mòbil, com una de les possibles causes d'aquest increment.

Cada tres mesos la Policia Local disposa d'un radar per controlar la velocitat dels automòbils, cedit pel Servei Català de Trànsit. Per les condicions tècniques de l'aparell no el poden fer servir dins del nucli urbà i l'instal·len a la Nacional II.  De mitjana durant les tres setmanes que el disposen acostumen a interposar unes 300 denúncies per excés de velocitat. Només un 30% són infraccions greus.

Programació d'avui