divendres 12 de maig del 2017

La platja de Canet de Mar no obté aquest any la Bandera Blava

La platja de Canet de Mar no obté aquest any la Bandera Blava

La instal·lació d'una guingueta a la platja de Canet sense tenir-ne l'autorització  corresponent per part de Costes és el motiu principal pel qual s'ha retirat enguany la bandera blava a la platja de Canet. Així ho han explicat des de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, l'ADEAC, que és qui atorga aquest reconeixement. Des de l'entitat, assenyalen que mai ho comuniquen abans als alcaldes i que el resultat es dóna a conèixer en roda de premsa, moment en què tothom se n'assabenta.

El president de l'ADEAC, José Ramon Sánchez, en una entrevista al programa "Els 4 Cantons", ha reconegut que les platges de Canet no són substancialment diferents aquest any de l'any passat, però sí que han notat certa «mandra» a l'hora de completar els qüestionaris en els terminis indicats i contestar els requeriments realitzats. Ara bé, aquesta «deixadesa» no és la causa principal que els ha fet retirar la bandera blava a Canet, sinó pel fet de tenir instal·lada una guingueta a la platja sense l'autorització de Costes de la Generalitat. La inspecció per part de l'ADEAC es va fer a finals d'agost i va ser quan van comprovar que hi havia aquesta irregularitat.

Pel que fa la queixa per part de l'ajuntament de Canet del fet de no haver rebut cap comunicació prèvia, el president de l'ADEAC ha explicat que mai comuniquen abans als ajuntaments dels municipis si obtenen o no la bandera blava, sinó que es dóna a conèixer en roda de premsa.

El procés per obtenir la Bandera Blava s'inicia quan un consistori sol·licita a l'ADEAC les claus per l'alta a la plataforma i omple els diferents qüestionaris. Des de l'ajuntament s'han de respondre en els terminis establerts contestant els requeriments que li faci l'ADEAC. Després hi ha l'avaluació per part del Jurat Nacional de la Bandera Blava i es remeten els informes al Jurat Internacional per part de l'ADEAC. Finalment hi ha l'avaluació i la decisió del Jurat Internacional i la publicació al web de l'ADEAC dels resultats i la proclamació de les banderes en roda de premsa.

Programació d'avui