dijous 23 de març del 2017

La Parròquia de Canet de Mar engega una campanya per recuperar l'orgue

La Parròquia de Canet de Mar engega una campanya per recuperar l'orgue

Foto: Parròquia Canet de Mar

El projecte de recuperació de l'orgue de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Canet tira endavant. Ja tenen el permís del Bisbat de Girona que concedirà un crèdit abaix interès i per això han programat per demà un Concert de gospel a càrrec de la formació Gospel Viu Choir amb la intenció de captar nous mecenes que vulguin col·laborar econòmicament en aquest projecte.

El rector de Canet, Mossèn Felip Hereu, de seguida que va arribar a la nostra vila ja va manifestar la seva voluntat de recuperar l'orgue de la Parròquia. De fet, és l'únic instrument d'aquestes característiques que hi ha a l'Alt Maresme, però el seu estat de conservació és molt dolent. Els corcs l'han afectat greument i cal una intervenció per restaurar-lo sinó es vol acabar perdent. Aquesta recuperació té un cost de 80.000 euros. Però, no només es vol recuperar l'orgue, sinó també ampliar-lo per tal que pugui servir per tocar-hi peces musicals com les que es conserven a l'Arxiu Parroquial que conté una nodrida mostra del Barroc musical a Catalunya, el que implica que el cost pugi a gairebé 150.000 euros. Hereu ha insistit que disposar d'aquest orgue en condicions, no només serà un benefici per la Parròquia i pel fet litúrgic, sinó que també servirà per elevar el nivell cultural de Canet de Mar.

De fet, ja tenen la conformitat del Bisbat de Girona que els concedirà un crèdit de la xifra que costi aquesta actuació, un crèdit a baix interès. Caldrà negociar els terminis com es retorna. Però, per fer possible tot aquest projecte cal la col·laboració ciutadana i la seva implicació econòmica. Per això, han preparat per demà un concert de gospel a la Parròquia. Serà el moment en què s'aprofitarà per explicar el projecte i captar mecenes que hi vulguin col·laborar.

temes: societat, cultura
Programació d'avui