dimecres 05 de abril del 2017

La Junta Local de Seguretat analitza la situació de Canet de Mar

La Junta Local de Seguretat analitza la situació de Canet de Mar

Foto: Junta Local de Seguretat celebrada el 4 d'abril de 2017 // canetdemar.cat

Malgrat el pic de robatoris que es van registrar a Canet de Mar farà unes setmanes, el nombre de delictes que hi ha a Canet està per sota d'altres anys. Aquesta és una de les conclusions que es van extreure ahir de la Junta Local de Seguretat que es va celebrar. Una junta que també va servir per parlar de les cases okupades que hi ha a la vila.

L'inspector en cap de Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica d'Arenys de Mar, Salvador Rossell, en acabar la junta explicava als micròfons de Ràdio Canet que l'objectiu de la junta era valorar la situació del municipi pel que fa a seguretat i observar les dades delinqüencials. En aquest sentit afirma que estem dins la mitjana i que cal sumar esforços per prevenir, sobretot, els robatoris en domicilis que és una de les qüestions que més preocupa a la ciutadania. Aquest tipus de delicte afecta a Canet i al Maresme en general com a la resta de Catalunya i des de Mossos d'Esquadra tenen com a prioritat reduir el nombre de casos. Per això és important posar èmfasi en la prevenció, la reacció i la investigació posterior. Però també cal treballar en millorar la sensació de seguretat.

Durant la trobada també es va parlar d'okupes. Segons les dades facilitades a la nostra vila hi ha nou cases okupades, quatre pertanyen a entitats bancàries, una és d'una immboliària en fallida i quatre de particulars. Des de la Policia Local, David Díaz, cap accidental del cos recordava que l'acció de la Policia està molt limitada en aquests casos per la llei i és que sense una ordre judicial no poden intervenir. En aquest sentit, Rossell destacava que els recursos "són els que són" i ja els agradaria poder tenir més efectius al territori, per això és tan important la col·laboració ciutadana.

Precisament, durant l'acte es va fer per part dels Mossos un agraïment i reconeixement al sargent David Diaz per tot el temps que s'ha fet càrrec del comandament de la Policia Local i segons van expressar destaquen el seu alt nivell d'implicació, d'eficàcia, de professionalitat i d'espertit de servei, posant l'accent en la coordinació interpolicial que ha realitzat i la cooperació en els serveis conjunts que afecten al municipi.

Programació d'avui