dimarts 17 de gener del 2017

La grip arriba a Canet de Mar però no satura el CAP

La grip arriba a Canet de Mar però no satura el CAP

Foto: Centre d'Atenció Primària de Canet de Mar

Creix el nombre de visites al Centre d'Atenció Primària de Canet de Mar a causa de l'epidèmia de grip. De tota manera, malgrat els nombrosos casos, el centre no es troba saturat, malgrat que hi ha més afluència de pacients a les sales d'espera. Enguany l'epidèmia ha començat una mica abans i ha coincidit amb les festes de Nadal. Els experts, però reconeixen que és durant aquests dies que estem assolint el pic més alt de casos i la situació encara pot anar a més durant les properes setmanes.

L'epidèmia de grip que hi ha a Catalunya des de fa un parell de setmanes també s'ha fet notar a Canet. L’infermera i adjunt de direcció del CAP de Canet, Roser Quinta, recorda que cal tenir paciència i que els antibiòtics no tenen efectivitat per combatre la grip. El més recomanable és fer repòs, prendre antitèrmics i beure molt de líquid. La grip a diferència del refredat dura més dies i, si bé, pot ocasionar símptomes, com ara, mocs o mal de coll, similars al refredat, es caracteritza per la febre alta, el dolor muscular i un malestar general.

Salut recomana vacunar-se i rentar-se les mans molt sovint per prevenir el contagi del virus de la grip. Quinta reconeix que en els darrers anys ha disminuit el nombre de persones que es vacunen contra la grip, malgrat que s’aconsella sobretot en aquells col·lectius més vulnerables, com ara, els majors de 65 anys o persones que pateixen altres patologies que es poden complicar amb el virus de la grip.temes: sanitat
Programació d'avui