divendres 07 de abril del 2017

La Diputació lliura a l'ajuntament de Canet els Estudis Previs per la recuperació de l'Odèon

La Diputació lliura a l'ajuntament de Canet els Estudis Previs per la recuperació de l'Odèon

Foto: Visita a l'edifici Odèon per part del Diputat, Josep Ramon Mut, acompanyat de representants de l'Ajuntament de Canet de Mar

El Diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, ha vingut a Canet de Mar per lliurar a l'Ajuntament els Estudis Previs per la recuperació del cafè teatre Odèon i la urbanització de la plaça Colomer. L'estudi és la fase prèvia abans de fer el projecte executiu i demostra una concreció clara per poder recuperar l'Odèon i incloure-hi el Centru.

En declaracions a Ràdio Canet, el diputat ha explicat que han vingut a la nostra vila a portar l'estudi previ de recuperació de l'Odèon amb la voluntat que l'ajuntament de Canet de Mar tingui clar els costos i les fases que tindrà el projecte. Mut reconeix que fins ara tot eren voluntats i intencions i la presentació d'aquest estudi previ demostra que el projecte comença a encaminar-se seriosament concretant les accions i les fases a realitzar.

La proposta s'articula en tres grans àrees: la planta baixa situada sota les voltes ceràmiques en contacte amb la Plaça Colomer que es convertirà en espai de bar, a més de el nou accés, vestíbul i foyer de la sala, amb els serveis i la taquilla, espai també apte per la celebració de petits actes més participatius i informals. La sala, amb les terrasses i la balconada vinculades a la plaça a través de les escales exteriors, ofereix una gran versatilitat d'ús per tot tipus d'actes i espectacles gràcies a les múltiples configuracions possbiles. Per últim, el cos de serveis a l'escena aporta els espais perquè la Sala pugui desenvolupar la seva funció sinó que aporta la volumetria necessària per emmarcar i justificar la solució de continuïtat de l'edifici originari de Rafael Masó.

A partir d'avui es pot començar la licitació del projecte executiu que es podria licitar en un mes i el projecte executiu defintiu es podria lliurar a principis de l'any que ve i aleshores ja podrien començar les obres. Unes obres que tenen una previsió de 18 mesos, tot i que, és difícil de determinar-ho amb exactitud. Els estudis dirigits pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local han tingut un cost de 20.000 euros.

 

 

temes: cultura
Programació d'avui
10:00
Els 4 cantons primera hora
11:00
Els 4 cantons segona hora
12:00
Els 4 cantons tercera hora
12:45
El concurs
13:30
L'info migdia
14:00
L'info xarxa
14:30
Música
8:00
El primer cafe