divendres 24 de març del 2017

La cervesa maresmenca "L'ermitana" és present al Barcelona Beer Festival

La cervesa maresmenca "L'ermitana" és present al Barcelona Beer Festival

Foto: Radio Calella Televisió

La cervesera maresmenca «La Montnegre» ha estat seleccionada per ser present a la Barcelona Beer Festival que comença avui i que durarà tot el cap de setmana. Es tracta d'un dels festivals cervesers més importants del sud d'Europa i hi presenten la seva primera creació: una cervesa anomenada «L'ermitana», un títol no triat a l'atzar, i és que part dels beneficis que n'obtinguin es destinaran a reconstruir l'ermita de Sant Andreu de l'Arboceda.

El canetenc, Santi Triviñó, és un dels tres socis d'aquesta cervesera nascuda entre la nostra vila i Calella i que té per objectiu abastir l'Alt Maresme produïnt cervesa de qualitat, lligada al territori, és a dir, al Montnegre. La seva primera cervesa és «L'ermitana», una cervesa implicada en un projecte social i és que per cada ampolla venuda es destinen 20 cèntims a la reconstrucció d'una ermita ubicada al Massís del Montnegre i que des dels Amics Escoltes del Montnegre s'encarreguen de rehabilitar.

"L'ermitana" és una American Pale Ale, lleugerament llupolada, amb notes cítriques i de fruita tropical i un toc de crosta de pa. És lleugera i fàcil de beure, amb una amargor final que persisteix de manera agradable. Com explica Triviño quan es van inscriure per participar en aquest certamen cerveser no pensaven ser seleccionats, per això no amaga la il·lusió que els genera poder ser-hi presents.

El Barcelona Beer Festival, arriba a la seva sisena edició, i s'està consolidant com un punt de referència mundial de trobada per professionals i aficionats a la cervesa. S'hi podran trobar i tastar les 450 millors cerveses d'arreu del món. El festival comença avui i durarà tot el cap de setmana a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

temes: societat
Programació d'avui