divendres 17 de febrer del 2017

La Casa Museu inaugura una exposició dedicada a la ceràmica modernista

La Casa Museu inaugura una exposició dedicada a la ceràmica modernista

Foto: Casa Museu Lluís Domènech i Montaner

La Casa Museu Lluís Domènech i Montaner guanya un nou espai, concretament una sala que estarà dedicada a la ceràmica i que ja es podrà visitar amb la inauguració de l'exposició «La ceràmica modernista i Lluís Domènech i Montaner» que tindrà lloc aquest cap de setmana. Una vintena d'altes museus i particulars han cedit peces per aquesta exposició.

Un dels trets més significatius del Modernisme és el gran protagonisme de les arts decoratives, ja sigui amb elements de forja, vitrall, escultura, pintura o ceràmica i precisament aquesta última és que més canvis ha sofert segons les modes. La ceràmica arquitectònica és un dels materials que més ajuda a identificar una obra com a modernista i que indentifica el treball d'un aquitecte, com és el cas de Lluís Domènech i Montaner. A les seves obres les peces de ceràmica ajuden a singularitzar l'edific, fer-lo únic amb una decoració adequada en funció de la construcció. La Casa Museu té col·leccions de ceràmiques que van ser produïdes pes alguns dels grans conjunts de l'arquitecte com el Palau de la Música, l'Hospital de Sant Pau de Barcelona o l'Hospital Pere Mata de Reus. Després de restaurar algunes d'aquestes peces des del Museu s'ha volgut habilitar la que era l'antiga cuina de la Masia Rocosa amb una exposició permanent de ceràmica.

Aquesta exposició està comissariada per l'historiador de l'art Vicente de la Fuente i ha comptat amb la col·laboració d'una vintena d'entitats, ja sigui museus com particulars que ha cedit algunes de les peces que hi veurem.

L'exposició s'inaugura aquest dissabte a les 7 de la tarda i es podrà veure fins el 17 de setembre.

 

temes: cultura
Programació d'avui