dijous 26 de gener del 2017

L'onzena "Nit de Castells" porta el segell de Comediants

L'onzena "Nit de Castells" porta el segell de Comediants

Foto: Comediants (Teatre Barcelona)

La companyia artística canetenca Comediants és l'encarregada de la direcció escènica de l'onzena "Nit de Castells" que se celebrarà aquest dissabte al Centre Cultural de Valls. Des de Comediants s'ha volgut preparar un muntatge que posi en relleu la part lúdica i festiva del fet casteller. Durant la gala es lliuraran dotze premis que permetran reconèixer tant trajectòries i iniciatives continuades en el temps, com moments màgics de la darrera temporada.

La companyia teatral Comediants ha estat pionera en la reivindicació de l'actualitat de la festa patrimonial catalana, axí com de la seva projecció internacional més enllà de Catalunya. Durant 45 anys han rellegit el patrimoni immaterial reactualitzant-lo en cada moment. D'aquesta manera, la "Nit de Castells" tindrà un component artístic amb aquest peculiar segell de Comediants que servirà per donar més relleu als premis. El director de la companyia, Joan Font, ha explicat que dirigir la gala és, sens dubte, una plataforma per donar a conèixer la dimensió dels castells. Han intentat dissenyar un espectacle que tingui una mirada juvenil, amb música en directe i una gran pantalla que anirà projectant imatges de castells. No hi faltaran, però, personatges fantàstics i el sentit de l'humor.

La Nit de Castells aplegarà representants de les colles castelleres i dels diferents agents que participen en l'univers casteller.Font reconeix que el projecte, tot i que de dimensions més petites del que normalment fan des de Comediants, el va engrescar des d'un primer moment i destaca com el fet casteller i el món dels castells viu un moment d'or en l'actualitat i és que afirma que enllaça plenament amb la societat ja que s'hi barreja el fet cultural, amb l'esportiu i un component de risc que el fa més atractiu.

La "Nit de Castells" és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquest publicació, l'Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12. De fet, la poseu serguir a través de la La Xarxa per a televisions locals de Catalunya i pel Canal 159 de Movistar Plus.

 

temes: cultura
Programació d'avui