dimecres 10 de maig del 2017

L'Associació de familiars dels residents dels Garrofers reclama que les obres no s'endarrereixin

L'Associació de familiars dels residents dels Garrofers reclama que les obres no s'endarrereixin

Foto: canetdemar.cat

L'Associació de Famílies i Tutors de les Casetes de Garrofers està estudiant dur a terme alguna acció concreta tot veient l'estat en què es troba l'edifici i els problemes de filtracions d'aigua que presenta i que afecten als residents. La primera acció que faran serà enviar una carta a l'Ajuntament reclamant rapidesa a l'hora de començar les obres i complir amb la previsió d'inici d'aquests treballs. Afirmen que no es pot tolerar ni admetre que aquesta situació s'allargui en el temps ja que afecta al dia a dia dels residents, sobretot, quan plou.

La presidenta de l'Associació de Famílies i Tutors de les Casetes de Garrofers, Mercè Pérez, ha explicat que forma part del Patronat dels Garrofers i, per tant, coneix la situació legal i és que recordem que l'ajuntament ja fa un any que ha denunciat l'arquitecte i el constructor de l'edifici per les deficiències que pateix i l'estat de degradació que presenta. Un edifici que només té 5 anys i que presenta greus problemes estructurals. Tal com ha explicat, han tingut una inspecció de la Generalitat i cal solucionar els problemes estructurals, sinó es fa aviat, alerta que es podria arribar a tancar el centre. Pérez ha comentat que hi hagut cert retard a l'hora de licitar les obres i per això tenen la intenció de fer arribar una carta al consistori reclamant celeritat a l'hora de fer aquests treballs.

Tot i que ja fa un any que l'ajuntament, tot veient l'estat del centre, va interposar una demanda, ha estat el propi Centre dels Garrofers qui ha hagut de sufragar les obres que s'han fet fins ara. Com ha explicat Pérez van haver d'arreglar el terra de la cuina i el menjador ja que estava en molt mal estat i que dificultava el trànsit de les cadires de rodes que alguns usuaris fan servir. Ha explicat que ja s'ha elaborat un pla d'obres que contempla el trasllat d'alguns residents a altres espais del centre mentre se solucinen les goteres que hi ha a les casetes.

Actualment els Garrofers té 60 residents distribuïts en 6 casetes, amb 10 residents a cadascuna d'aquestes casetes. N'hi ha dues, en molt estat i que presenten goteres i es veuen obligats a posar galledes quan plou, la resta tenen greus problemes d'humitats.

temes: societat
Programació d'avui