divendres 16 de juny del 2017

L'Arxiu Municipal estrena finestra digital i nou logotip

L'Arxiu Municipal estrena finestra digital i nou logotip

Foto: Nou logotip de l'Arxiu Municipal de Canet de Mar

L’Arxiu municipal estrena finestra digital al web municipal. Això permetrà digitalment poder accedir a documents de caràcter històric i fer-ne una difusió més àmplia. Precisament amb aquest objectiu, passat l’estiu, s’habilitarà un nou espai físic on es podran consultar els documents i on hi estaran conservats. La idea és unificar en un lloc únic l’arxiu municipal, que ara, està disseminat per l’ajuntament en diferents sales.

“Document d’arxiu: bocí d’història” és el nou espai virtual que es pot consultar a través del web municipal i on s’hi podran veure documents que ara formen part de l’arxiu municipal. Es tracta de fer més difusió d’aquells documents curiosos i singulars que té dipositat. De fet, aquesta finestreta digital s’inaugura amb el primer document que fa referència a l’arxiu municipal de Canet. Un document que data del 1766 i que fa referència al "Primer armari de l’arxiu : una endreça necessària". No és l’única novetat i és que l’Arxiu també estrena nou logotip. Està basat en el primer segell de l’Ajuntament que apareix en la documentació municipal de finals del segle XVIII. Es tracta del que es coneix com un escut parlat amb un la figura d’un gos (can) i el mot “net”. El color escollit és el blau marí, per la tradició marítima de la vila.

Tal com reconeix el regidor de cultura, Pere Xirau, l’objectiu és fer més difusió d’aquests documents i donar més visibilitat a la tasca de recuperació història i de conservació que es fa des de l’arxiu. De fet, la propera acció serà centralitzar tot l’arxiu en únic espai. Estarà ubicat a les dependències que queden lliures amb el trasllat del responsable de la brigada a la deixalleria. De fet, s’hi podrà accedir des del carrer de la Font i en el nou espai hi haurà els dipòsits, un despatx per l’arxivera i una sala de consultes. La previsió és fer els treballs per habilitar aquest nou espai durant el juliol i que ja estigui acondicionat de cara el mes de setembre.

temes: societat, cultura
Programació d'avui