dimarts 28 de febrer del 2017

L'Ajuntament vol tancar per les nits la Plaça Universitat

L'Ajuntament vol tancar per les nits la Plaça Universitat

Foto: Porta de ferro instal·lada a l'entrada de la Plaça Universitat

L'Ajuntament acaba d'instal·lar una porta de ferro a l'entrada de la Plaça Universitat per tal que aquest espai quedi tancat per les nits, sobretot, de cara l'estiu. Es tracta d'una mesura que es pren des del consistori després de les queixes constants per part dels veïns que no poden descansar per les nits a causa dels sorolls i les molèsties que els ocasionen els grups de joves que s'hi reuneixen. Durant les properes setmanes s'acabarà de concretar conjuntament amb la Policia Local en quins períodes i moments la Plaça Universitat quedarà tancada.

El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet, ha destacat que fa anys que en aquest espai s'hi produeixen actes d'incivisme i incidents diversos quan és de nit. Cada any, sobretot a l'estiu, es dispara el nombre de trucades dels veïns a la Policia Local per molèsties diverses, sobretot, els sorolls que no els deixen descansar. Per trobar una solució s'han estudiat diferents opcions i s'han decantat per tancar l'espai durant les nits.

De moment, només s'ha fet la delimitació de l'espai i la instal·lació de les portes, però el tancament no es farà immediatament, segons ha assenyalat Llovet. Abans volen reunir-se amb la Policia Local per determinar l'horari i els dies en què quedarà prohibit accedir a la Plaça Universitat. Aquesta mesura ja es volia prendre l'estiu passat, però per qüestions burocràtiques s'ha anat endarrerint. Les obres s'han licitat a una empresa externa encarregada de la instal·lació de la porta. Aquesta actuació té un cost que oscil·la entre els 10.000 i els 15.000 euros.

temes: societat
Programació d'avui