dimarts 21 de març del 2017

L'Ajuntament vol disposar d'un centre de Segones Oportunitats a l'Escola de Teixits

L'Ajuntament vol disposar d'un centre de Segones Oportunitats a l'Escola de Teixits

Foto: Visita del diputat d'Educació, Rafael Homet a l'Escola de Teixits

L'Ajuntament de Canet de Mar ha iniciat converses amb la Diputació de Barcelona per mirar d'encabir un Centre de Segones Oportunitats a l'Escola de Teixits. De fet, el diputat d'Educació, Rafael Homet, ha vingut a Canet i ha visitat aquest equipament per veure'n les possibilitats. Ho va fer la setmana passada acompanyat del gerent d'Educació de la Diputació.

Tot i que les converses estan en una fase molt incipient l'objectiu, com ha explicat el regidor d'Educació, Lluís Llovet és que l'Escola de Teixits pugui acollir a curt o mig termini un centre de formació de Segones Pportunitats, és a dir, centres educatius per alumnes que no han obtingut la seva certificació dels estudis d'ESO. Com ha assenyalat el regidor, es pot considerar que aquesta formació és com una fase prèvia a la formació professional. S'està explorant la possibilitat de poder realitzar algunes formacions vinculades a l'àmbit tèxtil, de la geriatria o de la restauració. Llovet creu que un centre d'aquestes característiques podria donar cobertura a tot l'Alt Maresme ja que no n'hi ha cap i serviria per potenciar la formació a tots els nivells, reduint l'abandonament escolar i vinculant-ho amb el teixit empresarial.

Si el projecte tira endavant caldrà buscar la col·laboració d'empreses que s'hi vulguin involucrar. S'ha pres com a exemple centres d'aquestes característiques que ja funcionen, com és el cas, del centre "El Llindar" de Cornellà del Llobregat. De fet, dos membres de la junta d'aquest equipament també van venir a Canet per explicar el seu projecte educatiu. 

temes: educació
Programació d'avui