dimarts 14 de febrer del 2017

L'Ajuntament estudia ampliar el termini per participar als pressupostos participatius

L'Ajuntament estudia ampliar el termini per participar als pressupostos participatius

Foto: Pressupostos Participatius

De fet, contempla la possibilitat d'instal·lar una taula de l'OAC al carrer per tal de fer més difusió del projecte. En principi el termini acabava el passat divendres i s'han rebut un total de 13 propostes. Durant aquesta setmana sí que es farà el sorteig de les persones que s'han presentat per formar part de la Comissió Ciutadana.

Des del govern municipal han volgut aquest 2017 continuar endavant amb el projecte dels pressupostos participatius, però ampliant la manera de fer-ho i en aquesta ocasió es demana a la ciutadania que faci propostes de projectes. L'objectiu és aconseguir l'empoderament del teixit associatiu i possibilitar la participació individual de qualsevol persona. Aquesta primera fase, la d'elaborar propostes va començar el 9 de gener i en principi acabava el 10 de febrer. En total s'han rebut 13 propostes i des de l'àrea de Participació Ciutadana estan estudiant la possibilitat d'ampliar el termini per fer propostes tot instal·lant un parell de dies taules al carrer.

Recordem que com es va fer l'any passat, l'ajuntament destina a aquest projecte 200.000 euros per a propostes de dos tipus: projectes que no superin els 50.000 euros i que siguin de carie urbanístic, i projectes de millora del poble amb un topall de 18.000 euros.

Una altra de les novetats és la creació d'una Comissió Ciutadana que estarà integrada per diversos regidors de l'equip de govern i representants de l'oposició i un total de 5 persones de la societat civil. D'aquestes cinc persones dues seran designades per la Comissió i tindran un perfil jove. En total han rebut 6 formularis de persones interessades en formar part d'aquesta comissió i durant aquesta setmana es farà el sorteig per determinar qui finalment la integrarà. Aquesta comissió tindrà unes funcions molt concretes que inclouen: aprovar les bases del procés de participació, participar en la difusió de la informació i vetllar per l'assessorament dels ciutadans respecte la creació de propostes, establir un calendari de les diferents actuacions, fixar els criteris objectius que s'utilitzaran per fer el repartiment de la partida pressupostària, estudiar els informes econòmics i de viabilitat tècnica de les propostes, fer el seguiment de control de l'execució de tots els projectes i avaluar el procés.

 

Programació d'avui