dimarts 14 de març del 2017

L'Ajuntament convocarà la Junta Local de Seguretat a principis d'abril

L'Ajuntament convocarà la Junta Local de Seguretat a principis d'abril

Foto: canetdemar.cat

El proper mes tindrà lloc la Junta Local de Seguretat. L'alcaldessa l'ha convocada per tal d'establir les polítiques de seguretat local i fixar els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que actuen al municipi. Es tracta d'una jornada de treball que té per objectiu prendre mesures que ajudin a millorar la sensació de seguretat ciutadana.

De fet, l'alcaldessa, Blanca Arbell, que també porta aquesta àrea ha afirmat que, malgrat sembli que hi hagi més cases okupades a Canet de Mar, la realitat no és així. Afirma que són un total de 7, tot i que, la xifra va fluctuant. Com també ha afirmat que no hi ha més robatoris a Canet de Mar respecte altres anys, malgrat que haguem pogut viure fa uns dies un episodi d'increment d'aquests delictes i  ha assegurat que es tracta d'una qüestió de "sensació" ja que pel que fa fets delictius diu que ens trobem en la mitjana.

De tota manera, es prendran mesures per millorar la sensació de seguretat. Una d'aquestes mesures és convocar la Junta Local de Seguretat, de caràcter anual, per tal d'establir estratègies conjuntes entre els diferents cossos de seguretat i poder actuar també de manera supramunicipal. La Junta serà el mes d'abril i coincidirà amb la incorporació d'un nou treballador a la plantilla de la Policia Local.

Respecte la problemàtica dels okupes, l'alcaldessa reconeix que l'ajuntament té poc marge de maniobra, però ha ressaltat que és molt importat la celeritat en què s'actua en aquests casos, per això es faran trobades i xerrades amb els veïns per tal de comptar amb la seva col·laboració a l'hora de detectar l'arribada de nous okupes.

 

Programació d'avui