dilluns 06 de febrer del 2017

L'Ajuntament aposta per l'eficiència energètica instal·lant tecnologia LED a l'enllumenat públic

L'Ajuntament aposta per l'eficiència energètica instal·lant tecnologia LED a l'enllumenat públic

Foto: Zona de Can Salat Busquets // canetdemar.cat

L'Ajuntament inverteix més de 50.000 euros per renovar l'enllumenat públic de Canet de Mar amb tecnologia LED. A la llarga, el consistori preveu un estalvi de 21.000 euros i també una disminució de la contaminació lumínica. Aquesta implantació es farà de manera progressiva per diferents punts del poble.

Els operaris de la Brigada d'Obres i Serveis han començat a instal·lar llums amb tecnologia LED als carrers de vianants de la zona de Can Salat Busquest. Un cop estigui enllestida aquesta zona, es farà a altres punts del poble, com el Passeig de la Misericòrdia, la Rondra Dr Manresa o el carrer Mas Muní. Es tracta d'una mesura de renovació de l'enllumenat públic i d'estalvi energètic. D'aquesta manera es traurà la llum de mercuri i s'anirà substituint per làmpades de sodi d'alta pressió i també per llum de tecnologia LED.

La inversió té un cost de 54.527 euros i afectarà 140 punts LED. El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet, reconeix que aquesta inversió té un cost elevat, però ressalta que l'eliminació de 224 làmpades de vapor de mercuri, suposarà un estalvi econòmic de més de 21.000 euros, a part que hi haurà una disminució de la contaminació lumínica i la intrusió dels llums dels fanals a les façanes dels edificis.

Aquesta actuació municipal s'ha fet a partir de la contractació del subministrament de material per a l'enllumenat públic, que es va fer al desembre passat i que s'ha adjudicat a l'empresa Novelec Costa Brava.

Programació d'avui