dijous 26 de gener del 2017

L'actualització d'inventari municipal i la modificació de l'ordenança fiscal, temes del ple

L'actualització d'inventari municipal i la modificació de l'ordenança fiscal, temes del ple

Foto: Ajuntament de Canet de Mar

Avui dijous tindrà lloc el primer ple de l'any. Un ple que en l'ordre del dia contempla un total de 10 punts, dels que 6 són mocions, més l'apartat de precs i preguntes. De nou, s'entraran diverses propostes per via d'urgència. El ple el podreu escoltar en directe a partir de 2/4 de 9 del vespre.

Des del govern municipal, el regidor d'Hisenda, Pere Xirau, reconeix que hi ha pocs punts en aquest ple, però que s'explica ja que és el primer de l'any i insisteix que properament els plens tindran més cos ja que s'hi veurà reflectida la feina feta. Considera que els dos punts destacats d'aquest ple són el de l'actualització de l'inventari de béns i drets a 31 de desembre del 2015 i el punt referent a la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de preus públics.

Pel que fa mocions en total n'hi haurà sis. De fet, a última hora s'ha inclòs una moció a petició de Som Canet de suport a les persones afectadees per les clausules sòl de les hipoteques. A part hi ha una moció sobre la mobilitat al Maresme, una per adherir-se al Projecte «No puc esperar!», una moció sobre el món local amb la campanya «Casa nostra és casa vostra», una moció de suport al Pacte Nacional per una societat digital a Catalunya i finalment una moció referent als beneficis fiscals de l'IBI de les autopistes de peatge.

PDeCAT considera que és un ple sense contingut polític

Un dels punts de l'ordre del dia és donar compte del canvi de nom del grup municipal de CiU a PdeCAT. De fet, pel regidor del partit, Jesús Marín, ha dit que aquest seria el punt més destacat i és que considera que veient l'ordre del dia, es posa de manifest la "inacció" del govern municipal. Pel que fa les mocions, Marín ha destacat que s'han sumat a la majoria perquè es refereixen a temes socials.

Ens hem posat amb contacte amb el Partit Popular i també amb la CUP i han declinat fer declaracions al respecte. El ple començarà com sempre a 2/4 de 9 del vespre des de la sala de plens de l'ajuntament.

temes: política
Programació d'avui