dijous 06 de abril del 2017

"Jo ja ho faig millor.I tu?", la nova campanya de Medi Ambient per millorar la recollida selectiva

"Jo ja ho faig millor.I tu?", la nova campanya de Medi Ambient per millorar la recollida selectiva

Foto: canetdemar.cat

L'àrea de Medi Ambient de l'ajuntament de Canet de Mar engega una nova campanya de sensibilització sobre la recollida selectiva de residus. Es tracta d'una campanya que vol incidir en la prevenció per la reducció efectiva de residus i que en aquesta ocasió ressalta aquells aspectes negatius que cal millorar encara.

Com cada any des de l'àrea s'impulsa una nova campanya de conscienciació per tal de millorar el resultat de la recollida selectiva a la vila. La campanya inclou fer arribar flyers als domicilis canetencs amb informació relativa als residus recollits porta a porta, com són, els envasos, l'orgànica, el rebuig i el paper i cartró, així com el vidre que es pot portar al contenidor específic. També s'han penjat cartells i s'ha col·locat una pancarta amb el lema d'aquesta campanya que és «Jo ja ho faig millor. I tu?». De fet, tal com ha explicat el tècnic de Medi Ambient, Eduard Moreno, es tracta de posar l'enfoc no només en els aspectes positius com ara que Canet és un dels pobles del Maresme que millor fa la recollida selectiva, sinó també aquelles coses que cal millorar, com ara, les bosses abandonades. Moreno ha recordat que de les 7,000 bosses diàries que es recullen a Canet només, entre 60 i 100 s'han deixat malament, però generen molt mala imatge.

Per fer efectiva la campanya també han volgut fer arribar a les escoles d'infantil i primària de la vila unes cantimplores per tots els nens i nenes. Utilitzant aquesta cantimplora reutilitzable es generen menys residus i s'estalvia en l'àmbit familiar. La idea és que sigui una mesura efectiva, però que també serveixi als nens per parlar-ne amb les seves famílies. Les campanyes de sensibilització s'adrecen a tota la població per aconseguir millorar els resultats de recollida selectiva.

temes: medi ambient
Programació d'avui