dijous 02 de febrer del 2017

Interior es compromet a millorar la seguretat al Maresme amb més agents de les noves promocions

Interior es compromet a millorar la seguretat al Maresme amb més agents de les noves promocions

Foto: mataradio.cat

Els alcaldes del Maresme reclamen més Mossos per a la comarca i avisen de l'augment de robatoris a domicilis. El conseller d'Interior diu que la situació «preocupa» i es compromet a destinar-hi més agents de les noves promocions. Així es va decidir durant la reunió d'alcaldes del Consell Comarcal del Maresme celebrada ahir. L'alcaldessa, Blanca Arbell, hi va ser present i es mostra satisfeta de veure que des de la Generalitat s'han volgut apropar al territori i recollir així el prec que s'ha fet des de la comarca.

L'alcaldessa, Blanca Arbell, ha explicat a Ràdio Canet que se'ls van donar dades des del Departament d'Interior tot precisant que el Maresme no és dels territoris de Catalunya amb més delinqüència, si bé és cert que sembla que hi hagi un repunt de robatoris amb força en domicilis, sobretot al sud i centre del Maresme. Les estadístiques indiquen una disminució dels delictes d'un 3,5% i la sensació d'inserguretat augmenta ja que els robatoris amb força en domicilis han crescut un 1,7%. Els alcaldes han reclamat millorar la seguretat de la comarca.

Aquesta realitat «preocupa» el Departament segons ha reconegut el conseller, Jordi Jané, que no ha pogut comprometre's a destinar nous agents a la comarca fins que no hi hagi noves promocions. Amb l'aprovació dels nous pressupostos calcula que el cos pugui disposar de nous agents al 2018. Arbell es mostra esperançada amb aquesta solució encara que sigui a llarg termini. Els alcaldes també van demanar poder disposar d'informació relativa als delinqüents reincidents.

Després del consell d'alcaldes extraordinari destinat a parlar de seguretat se'n va fer un altre per tal de parlar de les conseqüències a la costa maresmenca del temporal de farà uns dies. La reunió va servir, segons Arbell, per posar de manifest que des de Madrid no es paga a la Generalitat el que hi ha pendent i el govern català no té prou diners per solucionar els desperfectes ocasionats, en pobles com com Pineda o Malgrat de Mar. A la trobada hi va ser present el Director General d'Ordenació del Territori de la Generalitat, Agustí Serra.

 

Programació d'avui