dimecres 25 de gener del 2017

Es posa en marxa la segona edició del projecte Reciclart

Es posa en marxa la segona edició del projecte Reciclart

Foto: Facebook de l'Artgrup dels Vents

El grup artístic d’Artgrup dels Vents posa en marxa per segon any consecutiu el projecte del ReciclART als centres educatius de Canet. Un projecte que consisteix en crear obres d’art a partir de la reutilització de material de rebuig.

Xavier Fernandez, un dels memebres d'Artgrup dels Vents ha explicat que tot va començar el passat mes de setembre, quan aquest grup d’artistes, nascut amb la idea d'apropar l'art a la gent, va demanar la col·laboració dels equips directius dels centres escolars de Canet de Mar i de les regidores de Cultura, Educació i Medi Ambient de l’Ajuntament per portar a terme un projecte que impliqués els escolars de la vila.

La participació durant la primera edició va ser molt bona, recordem que es va haver de restringir a un màxim de 300 alumnes participants, enguany seran un total de 600. L'objectiu del projecte és la de captar l’atenció dels nois i noies d’entre 10 i 16 anys sobre el món de les arts plàstiques, de l’art en general. Intentar engrescar-los i fer-los veure que l'art serveix per moltes coses: ensenyar el passat, reflectir el present, imaginar el futur, però també fer crítica.

Durant aquests dies els membres d'Artgrup dels Vents estan visitant les escoles per presentar la idea als alumnes, tot responent les seves preguntes sobre el procés de creació i repartint el material bàsic, però són els propis alumnes els que hauran d’escollir el motiu i el tipus d’obra.

 

Programació d'avui