dimecres 07 de desembre del 2016

Es posa en marxa l'Operació Grèvol per evitar els actes delictius durant el Nadal

Es posa en marxa l'Operació Grèvol per evitar els actes delictius durant el Nadal

Foto: Patrullatge durant l'Operació Grèvol

Torna l'Operació Grèvol, la campanya nadalenca que es duu a terme des dels cossos de seguretat per tal d'evitar els robatoris i furts que es produeixen degut a l'increment de les compres nadalenques i les aglomaracions allà on hi ha fires i atraccions pròpies d'aquestes dates.

La campanya inclou una part informativa en què es visita els comerciants i es recorda quines són aquelles mesures de seguretat que s'han de prendre a la vegada que es fa conscienciació entre els ciutadans perquè estiguin alerta als possibles furts o robatoris. D'altra banda, també cal tenir present la part operativa de la campanya que implica un increment de la presència policial al carrer amb patrullatge dels cossos de seguretat allà on hi ha els principals eixos comercials de les viles.

Des de l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra, de moment estan pendents de determinar si hi haurà patrulles mixtes, tal com ha avançat el seu caporal, Llorenç Silva, al programa El Primer cafè, coproduit per Ràdio Canet. De tota manera, el que està clar és que hi haurà una alternança de serveis entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Tanmateix, Silva ha explicat que, en general, és una campanya tranquil·la al Maresme, almenys com es pot veure per la incidència d'altres anys, tot i que, sempre es poden produir casos puntuals.

El caporal ha puntualitzat que, cada vegada, han d'iniciar l'Operació Grèvol abans ja que hi ha campanyes com el Black Friday que fan avançar les compres. L'Operació Grèvol durarà fins passat Reis.

Programació d'avui