divendres 21 de abril del 2017

Els autors locals, protagonistes de la Diada de Sant Jordi

Els autors locals, protagonistes de la Diada de Sant Jordi

Foto: canetdemar.cat

Els autors canetencs també treuen novetats literàries per aquest Sant Jordi. Tindrem des de llibres de poesia, d'història a biografies. Repassem quins són aquests títols amb component canetenc i és que a banda dels més mediàtics, els llibres d'autors locals, també són dels més venuts quan arriba Sant Jordi.

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner acaba de publicar un catàleg en forma de llibre que porta per títol «Domènech i Montaner i les Bases de Manresa. A la recerca de la Constitució Catalana». Es tracta d'una publicació que analitza el paper de Lluís Domènech en la redacció de les Bases de Manresa i que es publica enguany degut a la celebració 125è aniversari de la seva redacció.

D'altra banda, entre les novetats literàries també tenim el darrer llibre de poeisa de Teresa Brugarola titulat «Pomes de Colors». Es tracta d'un llibre en format DIN A4 que inclou un seguit de poemes agrupats en 4 temes: flors, amors i desamors, il·lusions i natura. Com reconeix Brugarola ella primera ha elaborat aquestes poesies, un treball que li ha portat anys i arran d'aquests poemes han sorgit les il·lustracions que s'inclouen en aquest llibre.Les il·lustracions, totes fetes a mà, les ha elaborat en diferents tècniques, però sobretot, en aquarel·la. Es poden veure fins aquest diumenge a l'exposició que s'ha fet a la Sala Cultura Ramon de Capmany.

També aquest dissabte es presenta el llibre «13 mesos» de la canetenca, Maria Rovira en un acte que es farà a la biblioriera. Es tracta d'un llibre que va escriure al 2014 i que va escriure durant un viatge a Canadà. "13 mesos" és una història d’amor entre dos adolescents, narrada en primera persona. Una història sentida, apassionada, sobre la vida, les pors, les dificultats, les alegries i l’aventura de viure. Es presentarà a 3/4 d'una a la Biblioriera on intervindrà també la periodista canenteca, Carme Ros.

També treu llibre l'actor resident a Canet, Lluís Homar en col·laboració amb el periodista, Jordi Portals i que es titula «Ara comença tot», una biografia, en què parla obertament de la seva carrera i de la seva vida. També podrem trobar com a novetat literària el llibre «Una historia de mala leche» del periodista canetenc, Xavier Sardà, un llibre hilarant, desenfadat i divertit que recórre la Història, des de la Biblia fins a Twitter. Finalment, Barbara Alvés, acaba de publicar el llibre «Respira, Rebeca, Respira», una novel·la lleugera i divertida, perfecta per passar l'estona.

temes: cultura
Programació d'avui