dijous 13 de juliol del 2017

El tancament de la Plaça Universitat es farà efectiu a partir d'aquest cap de setmana

El tancament de la Plaça Universitat es farà efectiu a partir d'aquest cap de setmana

Foto: Tanca instal·lada a la Plaça Universitat

El tancament de la Plaça Universitat per les nits durant els caps de setmana serà efectiu a partir de demà. L’Ajuntament ja fa mesos que va anunciar aquesta mesura i va instal·lar unes portes de ferro per tal de garantir el descans veïnal. A partir d’aquest cap de setmana i fins el 15 de setembre, la plaça quedarà tancada des de mitjanit i fins a les 6 de la matinada.

 Farà uns mesos que es va instal·lar un barri i es va anunciar aquesta mesura, de caràcter dissuassori, per tal d’evitar que grups de joves s’hi reuneixin i facin l’anomenat “botellot” o tinguin actituds incíviques, com ara, escoltar música a un alt volum. Segons el regidor d’Urbanisme, Lluís Llovet, durant l’any no hi ha una problemàtica greu, però amb l’arribada de l’estiu, la situació es complica i cada any els veïns es queixaven del soroll que no els deixava descansar per les nits. Per això s’ha pres aquesta mesura cautelar i provisional. 

Des de l’ajuntament consideren que entre les 12  de la nit i les 6 de la matinada, tenir tancada la plaça no provoca problemes als vianants, i en canvi, solucionarà aquest problema d’incivisme que tenen detectat. De fet, ha explicat que la Policia Local rebia constants avisos, però no tenia recursos per evitar les molèsties que causaven els joves que s'hi aplegaven. 

La mesura ha generat certa polèmica entre la ciutadania. Hi ha qui creu que no és la solució més adient, ja que de fons hi ha un problema de civisme i d'educació. També hi ha qui considera que s’ha trencat l’estètica de la plaça. Per molts dels veïns de la zona, però, ajudarà a evitar molts sorolls i molèsties. La previsió era tancar la plaça a partir del mes de juny, però degut als actes de Festa Major, la mesura s’ha endarrerit fins aquest cap de setmana, en què serà el primer.

 

 

temes: societat
Programació d'avui