dilluns 13 de març del 2017

El sistema porta a porta de recollida selectiva no acaba de funcionar a l'Avinguda Maresme

El sistema porta a porta de recollida selectiva no acaba de funcionar a l'Avinguda Maresme

Foto: Facebook Imma Iglesias

L'Ajuntament sancionarà aquells veïns que no facin bé la recollida selectiva porta a porta i deixin les bosses abandonades al carrer. Aquesta mesura acompanyada d'una nova campanya de sensibilització són les dues accions que es tiraran endavant per part de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament tot veient que, després de la retirada dels contenidors de l'Avinguda Maresme, hi ha una part del veïnat d'aquesta zona que és reticent a seguir el nou model de recollida selectiva.

Fa un mes que es van retirar els contenidors d'aquest sector del poble, els últims que quedaven, i la valoració que en fa el govern és negativa. Es tracta d'una decisió que es va prendre tot veient que després de treure les àrees d'emergència, aquests contenidors havien esdevingut un abocador incontrolat i sempre estaven desbordats causant molèsties a molts veïns de la zona. De fet, com afirma el tècnic de Medi Ambient, Eduard Moreno, molts d'aquests veïns s'havien reunit amb l'ajuntament per demanar solucions. La que s'ha pres ha estat treure aquests contenidors, el que implica que tots els veïns han de seguir el model de recollida selectiva porta a porta com a la resta del poble. Un mes després, molts es neguen a fer-ho i continuen deixant les bosses abandonades en el mateix indret on hi havia els contenidors o entre els cotxes apatcats.

Des de l'àrea reconeixen que cal un temps d'adaptació, però no es pot consentir que hi hagi una part del veïnat que es negui obertament a complir amb el sistema de recollida selectiva. Per això, es prendran mesures concretes, la primera serà una nova campanya de conscienciació i sensibilització que es farà extensiva a tot el poble. Paral·lament es començaran a inspeccionar les bosses abandonades per trobar els infractors i sancionar-los. De la mateixa manera que s'aniran enviant cartes i penjant cartells específics a l'Avinguda Maresme.

temes: medi ambient
Programació d'avui