divendres 12 de maig del 2017

El regidor de Medi Ambient afirma que totes les guinguetes tenien autorització de Costes

El regidor de Medi Ambient afirma que totes les guinguetes tenien autorització de Costes

Foto: costabarcelonamaresme.cat

Totes les guinguetes que hi havia instal·lades l’estiu passat a la platja de Canet tenien l’autorització de Costes de la Generalitat, així ho afirma el regidor de Medi Ambient, després de les declaracions de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, en què el seu president va manifestar que s’havia denegat  la bandera blava al nostre municipi pel fet de tenir una guingueta sense els permisos en regla.

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Masvidal, es mostra sorprès per les declaracions de José Ramon Sánchez, president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, en què afirmava que, en una de les inspeccions realitzades al mes d’agost, hi havia una guingueta instal·lada que no tenia els permisos de Costes de la Generalitat. Masvidal ha afirmat que en la notificació rebuda s’hi explica que el motiu per la retirada de la bandera blava  és per l’incompliment de la llei de Costes amb la instal·lació d’unes guinguetes que ocupaven "més del 50% autoritzat". Ha insistit en voler deixar clar, però, que les quatre guinguetes de l’estiu passat estaven autoritzades.

 Masvidal ha explicat que no tenen constància d’una inspecció per part de l'ADEAC, organisme que atorga aquest distintiu, durant el mes d’agost, però sí al mes de juny. Precisament en aquell moment ja se’ls va avisar d’aquesta infracció. Masvidal ha explicat que, en aquell moment, es va notificar a les guinguetes que havien de complir la normativa pel que fa l’ocupació de l’espai i se’ls va sancionar, però reconeix que aquestes mesures van arribar tard.

També ha puntualitzat que ha recollit aquesta informació, però que ell a l’estiu encara no era regidor de Medi Ambient. És més, quan ell es va incorporar al govern, es va trobar que encara no s’havia fet cap gestió per sol·licitar de nou la bandera blava. Ha afirmat que tota la documentació es va enviar en els terminis establerts, però és cert, que es va fer una setmana abans d’acabar el període indicat per fer la petició. De tota manera ja ha avançat que ara, un cop ja saben el motiu pel qual Canet ha perdut la bandera blava, l’objectiu és solucionar aquests problemes per tornar-la a demanar, per això, aquest estiu es faran controls molt exhaustius per vetllar pel compliment de la normativa per part dels guinguetaires. Precisament, la setmana que ve es fa l’obertura de les pliques per l’adjudicació de les guinguetes. Se’n liciten 4 i han rebut 12 sol·licituds.

 

temes: medi ambient
Programació d'avui