dijous 23 de febrer del 2017

El ple extraordinari es porta a aprovació el projecte de reconstrucció estructural de l'Odèon

El ple extraordinari es porta a aprovació el projecte de reconstrucció estructural de l'Odèon

L'Ajuntament de Canet de Mar ha preparat per avui un ple extraordinari que compta amb 11 punts a l'ordre del dia. La urgència del ple ve determinada pel punt referent a l'aprovació definitiva del projecte de reconstrucció estructural de la sala Odèon. Però també s'hi presenten altres punts, sobretot de caràcter econòmic, referents a modificacions de crèdit.L'oposició crítica el poc contingut polític del ple ja que molts punts són tràmits administratius.

El ple d'avui té com a punt principal l'aprovació definitiva del projecte de reconstrucció estructural de la sala Odèon i és que com ha explicat el regidor d'Hisenda, Pere Xirau, aquest és el motiu de convocar el ple extraordinari d'avui ja que les obres han d'estar acabades el mes de novembre i s'haurien d'iniciar com a molt tard al juny ja que tenen una durada de 5 mesos. Al marge d'aquest punt han aprofitat per incloure-hi altres temes, molts d'ells burocràtics i de gestió, i és que com reconeix Xirau es tracta d'un ple «més administratiu que no pas polític. Entre la resta de punts hi ha el donar compte del període mig de pagament del consistori corrresponent al 2016 i també donar compte dels informes trimestrals de morositat de l'any passat. També es porten a aprovació divereses modificacions de crèdit i el reconeixement extrajudicial de crèdits.No només hi ha aquests temes econòmics. El ple inclou l'aprovació de la nova ahesió de l'Ajuntament a l'Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta, del conveni entre el Consell Comarcal i l'Ajuntament pel Servei d'Atenció Domicilària i l'aprovació provisional de modificació de l'ordenança reguladora dels preus públics.

Des de l'oposició, el regidor del PedeCat, Jesús Marín, es motra bastant crític amb el fet que últimament s'estigui fent un ple cada mes quan haurien de ser bimensuals. Espera que sigui una qüestió circumstancial i lamenta que durant la Comissió Assessora prèvia al ple no se'ls expliqués el per què de la urgència d'aquesta sessió plenària. Un cop vist l'ordre del dia i els seus 11 punts Marín entèn que la urgència ve donada pel punt referent a l'Odèon. En aquest sentit, ja avança que hi votaran en contra, com també seran molt crítics amb l'últim punt referent a l'aprovació provisional de la modificació de l'ordenança general reguladora de preus públics.

Des del Partit Popular, el seu regidor, Toni Romero no dubta en afirmar que la majoria de punts són de tràmit burocràtic i per tant podrien haver esperat al proper ple. Entèn que la urgència ve donada pel punt referent a l'inici d'obres de l'Odèon i diu que es tracta d'una qüestió de dates. Pel que fa la resta de punts Romero considera que no tenen massa pes. Respecte les modificacions de crèdit, però, faran algunes consultes i és que volen explicacions sobre el desviament del pressupost del 2016 i és que segons Romero hi ha un punt referent al reconeixement extrajudicial de crèdit del que volen més informació ja que sembla ser que el consistori s'ha gastat 179.000 euros que no estaven pressupostats. Val a dir, que des de la CUP han declinat fer declaracions al respecte. Recordeu que el ple el podeu seguir en directe per Ràdio Canet a partir de 2/4 de 9 del vespre.

temes: política
Programació d'avui