divendres 20 de gener del 2017

El PDeCAT considera que el Pressupost municipal és "poc prudent" i que portarà a l'endeutament

El PDeCAT considera que el Pressupost municipal és "poc prudent" i que portarà a l'endeutament

Foto: webfreelance.com

El Partit Demòcrata de Canet, abans Convergència i Unió, es mostra molt crític amb el pressupost que finalment ha aprovat l'ajuntament de Canet de Mar. En una nota de premsa alerten del «canvi de gestió municipal» que detecten i que es tradueix en un «model de despesa discrecional» i consideren que això pot portar al poble a una "situació financera i d'endeutament com la del període 2008-2011".

Durant el ple extraordinari del passat mes de desembre, l'exregidor d'Hisenda, Laureà Gregori, en la seva intervenció va deixar molt clar els motius pel qual no votaven a favor del pressupost que es presentava. Motius que passen per l'augment del capítol d'ingressos en un milió d'euros que correspon a l'impost de plusvàlua, subvencions per inversions i un préstec per finançament d'inversions. El president del PDeCAT a Canet de Mar, Josep Antoni Massagué ha assegurat que resulta «poc prudent» pressupostar un augment de 38% en un impost de plusvàlua que no depèn de la gestió municipal. També critiquen l'increment de despesa corrent en un 9,2% i que en canvi es redueixi en 10.000 euros l'àrea de Benestar Social.

D'altra banda, pel que fa les subvencions fan èmfasi en què l'Odèon comptabilitza dues subvencions, una per la reconstrucció estructural i l'altre per les obres de rehabilitació. També assenyalen que la resta de subvencions no queda clar a què es destinen. De fet, Massagué ha precisat que no estan en contra de l'Odèon, però la seva idea és diferent. Creuen que en aquest espai s'hi podria ubicar un centre cívic ja que el teatre que en resultarà serà massa reduït. Per això aposten per rehabilitar el Centru i creuen que un bon indret per ubicar-hi un equipament teatral seria a Comediants.

En quan a les despeses, la nota premsa assenyala que l'increment del capítol de personal no és de l'1% com diu el govern, sinó del 5,3%, degut en part, al plus de disponibilitat de la Policia Local. Per això, qüestionen que l'acord final al que es va arribar amb aquest cos de seguretat fos realment el millor. Finalment, pel que fa les inversions troben a faltar el Centre de Dia, "un projecte que també havia defensat l'alcaldessa", recorda i que té atorgada una subvenció de la Diputació de Barcelona. Massagué ha afirmat que no hi ha diàleg amb ERC i que no s'ha fet cap reunió amb ells des d'abans d'acabar l'any.

 

 

temes: política
Programació d'avui