dijous 04 de maig del 2017

"El paper de la dona al continent africà", nova conferència del cicle Cultura per la Igualtat

"El paper de la dona al continent africà", nova conferència del cicle Cultura per la Igualtat

Foto: canetdemar.cat

Torna el cicle de Cultura per la Igualtat amb la conferència «El paper de les dones al continent africà» a càrrec de Fatou Seka, presidenta de la ONG Equis-MGF i activista en la lluita dels drets de les dones africanes. Aquesta xerrada serveix també com a tret de sortida de la festa solidària "Som Àfrica" que organitzen diverses entitats de la vila i que es farà durant aquest cap de setmana.

Amb aquesta conferència s'inicien els diversos actes que s'han preparat en motiu de la 4a edició de "Som Àfrica", una festa intercultural en què no hi faltaran concerts, tallers, artesania, gastronomia i una mostra d'entitats africanes durant aquest dissabte a partir de les 12 del migdia a la Plaça Universitat. Abans, però s'ha preparat aquesta conferència que tindà lloc aquest divendres. L'objectiu de la xerrada és mostrar quin és el paper de la dona al continent africà i donar-li visibilitat. La conferenciant, Fatou Secka, també insistirà en com les dones poden tenir un paper molt actiu en la construcció social del país. Per Secka, el paper de la dona a Àfrica s'ha centrat, sobretot, en la criança de fills, en tenir cura de la família i de la llar, però cada vegada més, la dona vol tenir un paper més actiu i decisiu. De fet,  no només parlarà de les dones que viuen a Àfrica, sinó també, de les que han marxat del continent africà i viuen a altres països, com ara el nostre.

D'altra banda, Fatou Secka presideix una ONG centrada en la lluita contra l'ablació i la mutilació genital femenina. Recorda que es tracta d'una pràctica mil·lenària, molt arrelada en algunes regions del continent africà i carregada de mites i creences. Creu que cal, sobretot, donar informació i formació a les dones i l'educació és clau per eradicar aquesta forma de violència envers les dones. Es calcula que cada any són mutilades uns tres milions de nenes i adolescents al món, un 15% mitjançant la fórmula de la infibulació, i que uns cent trenta-cinc milions de nenes i dones vives del planeta ja han estat objecte d’algun tipus de mutilació genital.

La conferència tindà lloc demà a 2/4 de 7 de la tarda a l'aula magna de l'Escola de Teixits. Val a dir, que la conferència dins d'aquest cicle amb la xef Carme Ruscalleda, que es va haver de suspendre, ja té nova data: serà el 9 de juny.

temes: cultura
Programació d'avui
00:00
Repetició dels 4 cantons
10:00
Els 4 cantons primera hora
11:00
Els 4 cantons segona hora
12:00
Els 4 cantons tercera hora
12:45
El concurs
13:30
L'info migdia
14:00
L'info xarxa
14:30
Música
15:00
Via verda
16:00
La tarda de la xarxa 1a. hora
17:00
La tarda de la xarxa 2a. hora
18:00
La tarda de la xarxa 3a. hora
19:00
L'info vespre
19:30
Música
20:00
Cues de pansa
21:00
Quina murga
22:00
Música
23:30
L'info migdia
8:00
El primer cafe