dimecres 15 de febrer del 2017

El Col·legi Yglesias fa balanç positiu del servei comunitari a la residència Guillem Mas

El Col·legi Yglesias fa balanç positiu del servei comunitari a la residència Guillem Mas

Foto: Facebook Col·legi Yglesias

El Col·legi Yglesias fa un balanç positiu del servei comunitari que els alumnes de 3er d'ESO han realitzat durant el primer trimestre a la residència Guillem Mas. L'impuls del servei comunitari per a l'alumnat de secundària obligatòria és una acció que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Des del col·legi Yglesias, el seu director, Tomàs Salazar, ha explicat que es tracta de fer 20 hores de treball voluntari amb l'objectiu  de Garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Des del centre com que ja tenien l'experiència prèvia d'un projecte amb alumnes de primària amb la residència d'avis Guillem Mas, van decidir enfocar el projecte en un treball interdisciplinari amb aquest centre geriàtric.

Tal com assenyala Salazar es tracta d'un treball en valors. Per tal de poder-lo realitzar els mestres i tutors van rebre una formació específica de 20 hores. Les sessions s'han fet durant el primer trimestre tots els dilluns per la tarda ja que coincidia amb les classes de tutoria i d`ètica dels alumnes de 3er d'ESO. Com ha explicat Salazar l'experiència ha estat molt positiva i molt enriquidora pels alumnes, però també pels avis de la residència.

Des del centre ja estan pensant en un nou projecte similar. El servei comunitari és una activitat curricular, amb el tractament acadèmic que se'n deriva. Atès que el Servei Comunitari és curricular i està inclòs en la programació d’una o vàries matèries, les activitats s’avaluaran com qualsevol altre contingut, d'acord amb els objectius propis del projecte, i els de la matèria o matèries on està ubicat.

 

Programació d'avui