dijous 09 de març del 2017

El CCM fa una jornada per informar sobre els efectes del canvi climàtic als boscos de la comarca

El CCM fa una jornada per informar sobre els efectes del canvi climàtic als boscos de la comarca

Foto: ara.cat

Tècnics de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament assistiran a la jornada tècnica «Canvi climàtic i boscos del Maresme» convocada pel Consell Comarcal del Maresme i que té per objectiu mostrar solucions i debatre la situació dels boscos de la comarca i el seu estat fruit dels efectes del canvi climàtic i és que una mostra evident d'aquests efectes s'observa amb la plaga del Tomicus que afecta gran part dels boscos de pi pinyer del Maresme.

El Maresme, amb un 65% de territori cobert de boscos, és una de les comarques més forestals de tot Catalunya. En els darrers anys, s’ha fet palès els efectes del canvi climàtic sobre aquests boscos, especialment sobre les pinedes de pi pinyer, que han resultat afectades per la sequera i per un insecte que s'ha enfortit amb aquests canvis: el Tomicus. Per aquest motiu s'ha convocat aquesta jornada.

Davant d'aquesta situació des de l'ajuntament ja han començat a fer algunes accions concretes, com ara, la retirada dels arbres morts. Una acció que s'ha fet al bosc municipal del Turó del Drac i que en total ha permès retirar més de 60 pins pinyers que havien estat afectats per Tomicus. També es demanarà un ajut a la Diputació de Barcelona per fer el pla executiu i un plànol de delimitació de les franges d'actuació i més endavant preveuen fer una xerrada destinada a propietaris particulars de boscos.

La jornada de demà comptarà amb diferents ponències i experts que parlaran de com aprendre a conviure amb el canvi climàtic, de les plagues com a efecte del canvi climàtic i de quines mesures de prevenció i control es poden prendre,  també s'abordarà com el canvi climàtic pot esdevenir un factor d'increment de risc d'incendi a les zones forestals de la comarca i de com evitar-ho, entre altres qüestions. 

temes: medi ambient
Programació d'avui