dimarts 11 de abril del 2017

Comencen les obres per condicionar la zona dels vagons

Comencen les obres per condicionar la zona dels vagons

Foto: Obres de condicionament a la zona dels vagons // Jordi Dulsat

Ja han començat les obres per condicionar l'espai conegut com la «zona dels vagons» a tocar de l'estació de Renfe i la Nacional II. L'objectiu és enderrocar les naus que estan en runes i anivellar el terreny perquè, de manera provisional, es pugui utilitzar com a espai de lliure aparcament. L'Ajuntament ha hagut de negociar amb Adif i Carreteres, i tot i tenir el vist-i-plau d'aquestes administracions va haver paralitzar el projecte per un tema judicial ja que es van trobar que una persona habitava a l'interior d' aquesta nau.

Aquests dies han començat els treballs que han de permetre enderrocar les naus, ja en runes i en molt mal estat que hi ha en aquesta zona. De fet, per entendre la situació cal recordar que al 2006  l'Ajuntament de Canet de Mar signa un contracte de lloguer amb Adif a 20 anys en aquesta zona. Des d'aleshores s'ha intentat arranjar l'espai, però fins ara no s'havia aconseguit. El govern actual va iniciar negociacions amb Adif i Carreteres i quan, farà uns mesos, van aconseguir el vist-i-plau per part d'Adif es van adonar que hi havia un indigent vivint en aquesta nau i això va impedir que puguessin començar les obres. Ara, però, amb la seva marxa, han pogut donar el tret de sortida a la primera fase del projecte. Ho ha explicat el regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet.

Després d'enderrocar les naus i fer un tractament especial amb la runa, ja que la teulada és d'uralita, caldrà iniciar una segona fase que contempla la instal·lació de bombes de clavegueram, de nou enllumenat i d'un anivellament del terreny. La idea és que s'hi pugui accedir des de la Nacional i, de manera provisional, es podrà utilizar com a aparcament. Tal com ha especificat el regidor, estan pendents d'obtenir el vist-i-plau definitiu de Carreteres, però tot fa pensar que no hi haurà més entrebancs.

El regidor s'ha mostrat content d'haver aconseguit desencallar aquest tema que portava tants anys estancat i és que els preocupava l'estat d'aquests terrenys i ha afirmat que donava una «imatge vergonyosa» de Canet i per això, des d'un primer moment, va ser una prioritat de l'àrea d'Urbanisme.

El pressupost d'enguany destinat a aquestes obres és d'uns 60.000 euros. La primera fase té un cost d'entre 15.000 i 17.000 euros i la resta corresponen a la segona fase. El regidor confia que totes aquestes obres es puguin realitzar durant aquest 2017.

temes: urbanisme
Programació d'avui