dijous 15 de juny del 2017

Comencen les obres de recuperació patrimonial de l'edifici Odèon

Comencen les obres de recuperació patrimonial de l'edifici Odèon

Foto: Delimitació de la zona d'obres de l'Odèon

Ja s’ha fet l’acte de replanteig per iniciar les obres de l’Odèon. Es tracta de la fase que permetrà la reconstrucció de l’edifici patrimonial, obra de Rafael Masó. Els treballs tindran una durada de 5 mesos i recordem que estan cofinançats per la Diputació de Barcelona, el departament de Cultura de la Generalitat i l’ajuntament de Canet de Mar.

Durant aquests dies, l’empresa adjudicatària, Ortuño SL, ha instal·lat les tanques de protecció i ha delimitat l’espai que s’ocuparà per fer les obres. També s’està portant tot el material necessari i la previsió és que a partir de la setmana que ve comencin les obres a ple rendiment. Aquesta fase d’obres consisteix en la recuperació patrimonial de l’edifici Odèon de Rafel Masó, és a dir, es tracta de recuperar la seva estructura. Les obres consistiran en la construcció d’un pilar que fa falta a la planta baixa, el forjat de ferro del primer pis i aixecar-ne les parets, com també, fer les encavallades de ferro del primer pis. Pel que fa la teulada, la que s’instal·larà, de moment, és provisional.

El termini previst per realitzar aquestes obres és de 5 mesos i és que a finals de novembre les obres han d’estar enllestides. Un requisit que cal complir per tal de poder justificar les subvencions. El preu d’aquesta actuació arriba als quasi 400.000 euros. De fet, la proposta que va fer l’empresa Ortuño SL, l’adjudicatària, és de 300.000 més IVA, més un 10% per possibles imprevistos. El 50% del cost d’aquestes obres l’assumeix la Diputació de Barcelona, un 25% va a compte del Departament de Cultura de la Generalitat i la resta és una aportació del propi ajuntament canetenc.

temes: urbanisme
Programació d'avui