dijous 06 de juliol del 2017

Canet dóna inici al Correllengua amb la presentació del llibre "De fora vingueren" de Matthew Tree

Canet dóna inici al Correllengua amb la presentació del llibre "De fora vingueren" de Matthew Tree

Foto: Portada del llibre "De fora vingueren" de Mathew Tree

Es presenta a Canet de Mar el darrer llibre de l’autor Matthew Tree titulat “De fora vingueren” en un acte que inclou la lectura del manifest del Correllengua 2017, elaborat per la periodista i escriptora Núria Cadenes. Es tracta d’un acte organitzat per la Plataforma per la Llengua.

 “De fora vingueren” és el títol en català de la darrera novel·la del periodista Mathew Tree publicat per Editorial Columna i traduït per Jordi Cussà. Una novel·la que ens situa en un poble apartat de l’illa de Wight que es troba assetjat per un grup d’africans que hi ha anat. Aquest és el punt de partida d’aquesta novel·la i les crítiques tant d’experts com de públic són molt bones. De fet, Tree reconeix que el racisme és un dels temes que més l’obsessiona i l’ha tractat en diverses novel·les seves, com ara, “Negre de merda”. A la novel·la hi trobem el punt de vista de diversos personatges com un metge racista de vacances, dos adolescents enamorats sota la seva tutela i el contacte dels africans dins el poble.

La cita és demà a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Canet de Mar. L’acte, com bé dèiem, servirà també per donar el tret de sortida al Correllengua 2017. Un correllengua que enguany vol recuperar la figura de l’artista Lola Anglada coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement. Anglada va ser il·lustradora i narradora infantil i es vol destacar el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.

 

 

temes: cultura
Programació d'avui