dijous 15 de setembre del 2016

Canet de Mar se suma a la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura amb caminades i xerrades

Canet de Mar se suma a la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura amb caminades i xerrades

Foto: bacc.cat

Canet se suma un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. D'entre els actes que s'han previst a la nostra vila hi ha diverses caminades i també xerrades a les escoles.

Tot i que la Setmana de la Mobibilitat Sostenible i Segura arrenca demà i durarà fins el 22 de setembre, enguany des de Canet, els actes que s'han programat són puntuals i es diversifiquen durant les properes setmanes. Així ho ha explicat a Ràdio Canet, el regidor de Medi ambient Jesús Marín: malgrat que aquest any no ho han pogut planificar amb prou antel.lació, han programat una caminada verda pel 25 de setembre i una caminada cultural que tindrà lloc el 8 d'octubre. A més, des de la Policia Local s'estan preparant xerrades per fer a les escoles de la vila ja que consideren que en l'àmbit educatiu és on cal incidir més.

Els objectius d'aquesta Setmana passen per sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport, impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenible i reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat. Sota el lema europeu «Mobilitat intel·ligent. Economia potent», la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic. En aquest sentit, Marín reconeix que és «complicat» parlar de la mobilitat a l'interior dels pobles del Maresme, ja que estan molt condicionats, com Canet, per la seva orografia. De tota manera, insisteix que en els pobles petits, els ciutadans han d'evitar l'ús de vehicles. De fet, considera que la gent n'està prou conscienciada, tot i que, considera que caldria millorar els transport públic, com ara, el servei de Rodalies que es troba en un estat «caòtic», ha afirmat. D'altra banda, ha assenyala que en el cas de Canet no hi ha una demanda concreta d'un transport públic per moure's per l'interior del poble.

temes: medi ambient
Programació d'avui