dimarts 30 de maig del 2017

Canet de Mar se suma a la 18a Setmana Sense Fum

Canet de Mar se suma a la 18a Setmana Sense Fum

Foto: gencat.cat

Demà 31 de maig es commemora el Dia Mundial Sense Tabac i Canet de Mar s’ha sumat a la Setmana Mundial sense tabac que enguany arriba a la seva 18a edició. Des del CAP de Canet de Mar han preparat taules informatives, i per avui, havien organitzat una caminada que finalment han hagut de suspendre per culpa del mal temps i que no preveuen poder realitzar per una qüestió d’agendes.

 “Menys fumar i més caminar” aquest és el lema de la Setmana Mundial Sense Fum d’enguany i per tal de posar-lo en pràtica havien preparat per aquest matí una passejada de 4 quilòmetres pel Passeig Marítim fins a Arenys de Mar, però el mal temps, ha obligat a cancel·lar la sortida. De tota manera, el que sí que han fet durant aquesta setmana i encara faran aquesta tarda és col·locar taules informatives en què professionals del CAP informen sobre les possibilitats de deixar de fumar i on, també, qui ho vulgui es podrà fer dues proves: una per saber el seu nivell de CO2 i una altra per conèixer la seva edat pulmonar.

Des del CAP recorden que l’objectiu de participar en aquesta Setmana Sense Fum és el de promoure espais sense fum i conscienciar la societat dels perills que comporta el tabac. De fet, des del CAP no només treballen aquests aspectes durant aquesta setmana, sinó que al llarg de l’any assessoren i fan un seguiment d’aquells pacients que prenen la decisió de deixar l’hàbit de fumar.

Segons els registres de l’Institut Català de la Salut, a l'àrea Metropolitana Nord, l’any 2016 un total d’11.600 usuaris fumadors van deixar de fumar d’un total de 174.700, el que es tradueix en un 6,6% de cessacions de tabac. A nivell català es calcula que van deixar de fumar 160 persones al dia durant l’any passat.

 

temes: sanitat
Programació d'avui