dimecres 05 de juliol del 2017

Canet de Mar acull el tret de sortida del festival "Poesia i +"

Canet de Mar acull el tret de sortida del festival "Poesia i +"

Foto: www.poesiaimes.cat

Canet de Mar és un dels escenaris del Festival Poesia i +. De nou, la nostra vila s’ha volgut sumar a aquest festival poètic que impulsa la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac i que enguany és especial ja que celebra el centenari del naixement de Josep Palau i Fabre i per això es vol homenatjar la seva figura. Canet de Mar acull demà els dos primers espectacles d’aquest festival amb Albert Balasch i l’espectacle “La caça de l’home, una tragèdia” i la música de Roger Mas, Bikimel, Eduard Escoffet i Laia Martínez López amb "El dolor de la bellesa".

 Cada estiu, la Fundació Palau capitaneja aquest festival poètic que des de fa uns anys té itinerància per diferents pobles del Maresme que n’acullen alguns dels seus espectacles. Enguany la programació del festival està vertebrada pel centenari del naixement de Josep Palau i Fabre, autor poètic i crític d’art que va esdevenir un dels principals experts en l’obra de Picasso. El festival vol servir d’homenatge a la seva obra i a la seva relació íntima i personal amb la poesia. Hi passaran artistes com el músic, Roger Mas, o actors i actrius, com Lluís Homar i Clara Segura, que seran protagonistes d’alguns dels actes que s’han programat per aquesta edició. Un dels directors del Poesia i +, Martí Sales, ha destacat que l’objectiu del festival és promoure la poesia i que, enguany, han pogut incorporar produccions pròpies i portar poetes estrangers per tal de fomentar el diàleg amb altres cultures. Sales també ha destacat que el festival vol fer aflorar el fet poètic, més enllà de la poesia escrita i és que com bé diu "hi ha molta poesia més enllà del vers", per això aposten per espectacles de música, teatre i performances, entre altres.

La nostra vila acull l’espectacle “La caça de l’home, una tragèdia” que dóna el tret de sortida al Festival Poesia i +. Es tracta d’un espectacle on el poeta Albert Balasch presenta una versió escènica d’un dels seus llibres més destacats amb el que ha guanyat el Premi Gabriel Ferreter: “La Caça de l’home”. A continuació serà el torn del cantautor, Roger Mas, que per primer cop actua a la nostra vila i ho fa emmarcat com un dels actes d’aquest festival poètic. Actuarà acompanyat de Bikimel, Eduard Escoffet i Laia Martínez amb un espectacle titulat “El dolor de la bellesa” tal com ha anomenat el darrer llibre que acaba de publicar i que és un compendi de cançons, pensaments i reflexions al voltant de la seva obra.

El festival compta amb la participació de diversos pobles del Maresme. A banda de la nostra vila, també hi participen Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac, Dosrius i Mataró.  

 

temes: cultura
Programació d'avui