dimecres 08 de març del 2017

Canet commemora el Dia Internacional de la Dona amb diferents actes

Canet commemora el Dia Internacional de la Dona amb diferents actes

Foto: catacultural.cat

Per commemorar aquesta diada hi ha preparats diferents actes, com ara, un curs obert de defensa personal femenina a càrrec de l'Associació de Mares Malabaristes o una conferència sobre Katharina Von Bora que farà l'Associació de Dones Sàlvia amb la catedràtica i investigadora, Frances Luttikhizen. No serà l'única conferència i és que dissabte en el marc del cicle "Cultura per la igualtat" es parlarà de "Dona i Ciència" amb la rectora de la UAB, Marga Arboix.

És la primera vegada que aquesta data coincideix amb l'existència a Canet de Mar d'una regidoria d'Igualtat. Una àrea de nova creació fruit del nou pacte de govern d'ERC amb diferents forces polítiques. La regidora de l'àrea, Raquel Serra, ha destacat que enguany no han programat cap acte per avui, però recolzen els actes i activitats que han programat les associacions de caire feminista que hi ha al poble, com són Sàlvia i Mares Malabaristes. Per Serra era més que necessari incorporar aquesta regidoria al govern canetenc i és que considera que cal situar les dones dins les prioritats polítiques per tal d'anar treballant vers la igualtat.

Sàlvia commemora la diada amb una conferència i una sortida al teatre

Com cada any, l'Associació de Dones Sàlvia es volca amb la celebració del Dia Interancional de la Dona i per avui han preparat un acte, en concret una conferència titulada "Katharina Von Bora, de monja de clausura a dona de Martin Luter". I és que aquest any es commemora que fa 500 anys de la institució de la Reforma i és per això que han volgut destacar la vida d'aquesta dona singular. La conferència anirà a càrrec de la catedràtica i investigadora, Frances Luttikhizen qui reconeix que és un personatge encara molt desconegut per la societat. La xerrada tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda a l'Escola de Teixits de Punt. Abans de començar es llegirà el manifest que des de l'entitat han preparat i en acabar hi haurà un refrigeri per tots els assistents. Els actes no s'acaben aquí i és que també han planificat una sortida al teatre per aquest dissabte, en concret per anar a veure l'obra «Homes, la comèdia Musical» que es representa al Teatre Condal.

Tret de sortida al cicle "Cultura i igualtat"

Aquesta no és l'única conferència que s'ha programat en motiu del Dia Internacional de la Dona i és que des de les àrees d'Igualtat i Cultura de l'ajuntament, en col·laboració amb entitats com Sàlvia, Mares Malabaristes i l'ACPO, s'ha decidit tirar endavant un nou cicle de ponències que posa l'accent en la dona. La primera ponència serà aquest dissabte titulada «Dona i Ciència». Es tracta d'una conferència que anirà a càrrec de la doctora Marga Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona. La cita serà aquest dissabte a les 12 del migdia a l'aula Magna de l'Escola de Teixits.

Curs de defensa personal femenina a càrrec de l'Associació de Mares Malabaristes

Finalment l'Associació de Mares Malabaristes ha preparat per avui un curs de defensa personal femenina. Es tracta d'una sessió oberta a tothom que anirà a càrrec de l'instructur, Jaume Rossell. Al marge d' explicar tècniques i tàctiques de seguretat personal, contribueix a millorar l'autoestima i la seguretat en un mateix. L'objectiu és que qualsevol dona si es veu amenaçada o sent perill per la seva integritat física pugui defensar-se i escapar de l'agressor. La sessió es fa avui a 1/4 de 4 a la seu de Mares Malabaristes.

temes: societat, cultura
Programació d'avui