divendres 03 de febrer del 2017

Canet acull un concert solidari per la lluita contra el càncer

Canet acull un concert solidari per la lluita contra el càncer

Foto: Cartell del concert solidari contra el càncer d'aquest dissabte

Canet de Mar commemora el Dia contra el càncer que té lloc demà amb la celebració d'un concert solidari, en què la música pop, la cançó espanyola, la líricia, la rumba i les sevillanes seran protagonistes. El donatiu és de 5 euros i tota la recaptació anirà destinada a l'Associació Contra el Càncer de Canet de Mar.

La cita de demà serveix per conscienciar la societat de la importància de combatre aquesta malaltia. Amb tot, també és una jornada per exposar els avenços que, constantment, s’estan fent en aquesta línia. I enguany, l’anàlisi de les darreres dades de què disposa el Pla Director d’Oncologia sobre el càncer a Catalunya duu a una conclusió estadística: que la supervivència a un càncer a Catalunya ha crescut, de mitjana, un 7% en deu anys. La taxa de mortalitat per càncer de les dones catalanes és la més baixa d’Europa

De fet, a Catalunya, des de 1994, la taxa d’incidència de càncer es manté estable tant en homes  com en dones, mentre que la mortalitat mostra una disminució constant. Els tres tumors més incidents en els homes van ser els de pròstata (4.900 casos), els de còlon i recte (3.558) i els de pulmó (3.362). En les dones, van ser-ho els de mama (4.534 casos), els de còlon i recte (2.570) i els d’endometri (876). A més de les millores en el tractament i l’atenció que expliquen part de la disminució constant de la mortalitat, també tenen influència les activitats preventives, una major conscienciació de la població sobre la necessitat de consulta davant de símptomes sospitosos, i les activitats de detecció precoç per a determinats tumors.

A Canet de Mar en col·laboració amb l'Ajuntament i l'Associació local de Lluita Contra el Càncer han preparat un concert solidari. Una de les seves organitzadores, Susana González "La Tata" ha explicat que es tracta d'un concert en què hi acturan gairebé una vintena d'artistes, la majoria vinculats a la música espanyola i flamenca. La cita és demà dissabte a partir de les 5 de la tarda a Vil·la Flora. El preu de l'entrada són 5 euros que es destinaran íntegrament a l'Associació local de Lluita Contra el Càncer.

temes: societat
Programació d'avui